Första sidan » Glutenfria recept » Glutenfri Blåbärspaj
Glutenfri blåbärspaj
Publicerad på
Glutenfri blåbärspaj
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Tillagningstid
30
minuterMed Virtasalmis glutenfria mjöl kan du göra en underbar blåbärspaj. Denna paj behöver ingen vaniljglass som tillägg eftersom fyllningen är härligt krämig.
Ingredienser
200 g mjukt smör
2 dl socker
2 ägg
4 dl Glutenfri mjölblandning för bullar från Virtasalmen Viljatuote
2 tsk bakpulver
- Fyllning
5 dl blåbär
1 burk mjölkkvarg
1 burk gräddfil
4 ägg
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
Beredning
- Vispa mjukt smör och socker tills det blir skum
- Tillsätt äggen ett och ett, vispa väl
- Blanda mjöl och bakpulver, rör blandningen försiktigt ner i degen
- Häll upp degen på en högsidig plåt och fördela jämnt
- Strö blåbären över degen
- Fyllning
- Blanda ihop övriga ingredienser ordentligt
- Häll fyllningen jämnt över blåbären
- Grädda på mitten av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter
Hej! Vilken storlek på formen med höga kanter behöver du för denna blåbärspaj?
Med vänlig hälsning, Marja Tuominen
Hej Marja,
För den här pajen räcker det med en vanlig djup bakplåt. Receptet är också anpassat för en "stor" ugn av standardstorlek, så om du har en smal ugn kan du halvera receptet.
Jag har för närvarande slut på er mjölblandning för bullar. Jag skulle vilja göra en blåbärspaj. Jag har ljus mjölblandning och havremjöl. Har ni något recept?
Hej, jag bytte ut blåbären mot lingon och satte till 2 teskedar pepparkakskrydda i mjölet (jag använde Virtasalmis ljusa mjölblandning), mums på julbordet!