Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri svartvinbärstårta
Glutenfri svartvinbärssmulpaj
Publicerad på
Glutenfri svartvinbärssmulpaj
Recept av Marika Kaila
Portioner
8
stTillagningstid
45
minuterIngredienser
- Botten
130 g mjukt smör
1,5 dl socker
3 tsk äkta vaniljsocker
1 ägg
0,5 dl Glutenfritt mörkt fullkornsrismjöl från Virtasalmi Cereal Produkt
2,5 dl Glutenfri mjölblandning för bullar från Virtasalmen Viljatuote
2 tsk psyllium
2 tsk bakpulver
0,75 dl grädde
- Fyllning
250 g mjölkkvarg
1 ägg
0,75 dl grädde
0,5 dl socker
2 tsk äkta vaniljsocker
½ dl farinsocker
- Mellan
3 dl svarta vinbär
- Ovanpå
1 dl gräddfilsraps
0,5 dl socker
3 tsk äkta vaniljsocker
Beredning
- Botten
- Vispa det mjuka smöret och sockret. Tillsätt ägget och blanda.
- Tillsätt även grädden och blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem till skummet.
- Bred ut degen i en smord och mjölad form med lös botten på 20 cm i diameter med hjälp av mjöl eller en fuktig sked/hand.
- Fyllning
- Blanda ihop allt och tillsätt till basen.
- Mellan
- Lägg de svarta vinbären ovanpå fyllningen och förbered havregrynsblandningen.
- Ovanpå
- Blanda samman allt och strö över vinbären.
Grädda i 175'c i ca 45 min. - Låt svalna och ta bort kanterna, först när de svalnat.