Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Mustaherukka-rahkakakku
Gluteeniton Mustaherukka-rahkakakku
Resepti julkaistu
Gluteeniton Mustaherukka-rahkakakku
Reseptin kirjoittaja Marika Kaila
Annokset
8
kplKypsennysaika
45
minuuttiaAinekset
- Pohja
130 g pehmeää voita
1,5 dl sokeria
3 tl aitoa vaniljasokeria
1 kananmuna
0,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tummaa Täysjyväriisijauhoa
0,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Kaurajauhoseosta
2,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
2 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
0,75 dl kermaa
- Täyte
250 g maitorahkaa
1 kananmuna
0,75 dl kermaa
0,5 dl sokeria
2 tl aitoa vaniljasokeria
½ dl fariinisokeria
- Väliin
3 dl mustaherukoita
- Päälle
1 dl juoksevaa keiju rypsiä
0,5 dl sokeria
3 tl aitoa vaniljasokeria
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenittomia Kaurahiutaleita
Valmistus
- Pohja
- Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää kananmuna ja sekoita.
- Lisää myös kerma ja sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää vaahtoon.
- Levitä taikina voideltuun ja jauhotetun 20cm halk. olevaan irtopohjavuokaan jauhoja apuna käyttäen tai esim. kostealla lusikalla/käsillä.
- Täyte
- Sekoita kaikki keskenään ja lisää pohjan päälle.
- Väliin
- Lisää mustaherukat täytteen päälle ja valmista kaurahiutaleseos.
- Päälle
- Sekoita kaikki keskenään ja ripottele herukoiden päälle.
Paista 175’c n. 45 min. - Jäähdyä ja irroita reunat, vasta kun jäähtynyt.