Gluteeniton Mustaherukka-rahkakakku

AINEKSET

POHJA
130g pehmeää voita
1½ dl sokeria
3 tl aitoa vaniljasokeria
1 kananmuna
½ dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tummaa Täysjyväriisijauhoa
½ dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Kaurajauhoseosta
2½dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
2 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
3/4 dl kermaa

TÄYTE
250g maitorahkaa
1 kananmuna
3/4 dl kermaa
½ dl sokeria
2 tl aitoa vaniljasokeria
2 rkl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Maissijauhoa
½ dl fariinisokeria

VÄLIIN
3 dl mustaherukoita

PÄÄLLE
1 dl juoksevaa keiju rypsiä
½ dl sokeria
3 tl aitoa vaniljasokeria
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenittomia Kaurahiutaleita

VALMISTUS

POHJA
Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää kananmuna ja sekoita.
Lisää myös kerma ja sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää vaahtoon.
Levitä taikina voideltuun ja jauhotetun 20cm halk. olevaan irtopohjavuokaan jauhoja apuna käyttäen tai esim. kostealla lusikalla/käsillä.

TÄYTE
Sekoita kaikki keskenään ja lisää pohjan päälle.

VÄLIIN
Lisää mustaherukat täytteen päälle ja valmista kaurahiutaleseos.

PÄÄLLE

Sekoita kaikki keskenään ja ripottele herukoiden päälle. Paista 175’c n.45min.
Jäähdyä ja irroita reunat, vasta kun jäähtynyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *