Gluteenittomat Härkäpapupiparit

AINEKSET

110 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
1 dl tomusokeria
1 munan valkuainen
2 tl sitruunankuorijauhetta (tai 1 raastettu sitruunan kuori)
0,5 tl vaniljasokeria
2,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Härkäpapujauhoseosta
1 rkl vettä

KORISTELUUN
100 g suklaata

VALMISTUS

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vaahdota voi ja tomusokeri vaahdoksi.
Lisää valkuainen ja sekoita kevyesti vaahtoon.
Sekoita sitruunankuori ja vaniljasokeri jauhoihin ja lisää ne sekä vesi taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Jauhota leivonta-alusta ja ripota taikinan päälle jauhoa. Kauli ohueksi ja ota piparimuotilla siitä haluamasi muotoisia keksejä.
Nosta keksit varovasti leivinpaperin päälle pellille ja paista uunissa (180 astetta) noin 10 minuuttia.
Keksien jäähtyessä sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa pursotuspussissa.
Tee kulmaan pieni reikä ja valuta suklaata keksien päälle. Anna jähmettyä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *