Gluteeniton Britakakku

Gluteeniton Britakakku on yksi kesän parhaista herkuista. Kakkupohjat voit valmistaa etukäteen ja sitten täyttää kakun kun saat tuoreet mansikat torilta tai kokeile ohjeesta löytyvää sosetäytettä. Kokeile ja ihastu Britakakkuun!

AINEKSET

POHJA
200g pehmeää voita
2 dl sokeria
2 tl aitoa vaniljasokeria
4 keltuaista
1½ dl kermaa
3 tl leivinjauhetta
2dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta

MARENKI
4 valkuaista
1 3/4 dl sokeria

VÄLIIN
3 prk Bonan paritiisi sosetta
6 dl kermaa
1 prk. (250g) maitorahkaa
3 rkl vaniljakreemijauhetta
4 rkl fariinisokeria

VALMISTUS

POHJA
Vaahdota pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi.
Lisää kerma ja keltuaiset ja sekoita hyvin.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon.
Kaada uunipeltille leivinpaperin päälle ja tee marenki.

MARENKI
Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovalle vaahdolle ja levitä marenki pohjan päälle.
Jos pystyt kääntämään marenki astian väärinpäin, niin ettei mareki lähde valumaan astiasta  pois, silloin marenki on tarpeeksi kovalla vaahdolla.
Paista kiertoilmauunissa 175’c n.30min. Anna jäähtyä kylmäksi asti.
Leikkaa kahtia. Irroita esim. palettiveitsellä pohjat leivinpaperista, vetämällä palettiveitsi kauttaaltaan pohjan ja leivinpaperin välistä, mutta vasta, kun pohja on kylmä.

VÄLIIN
Vaahdota kerma, vaniljakreemijauhe ja fariinisokeri, lisää lopuksi maitorahka.
Levitä paratiisisose puolikkaan päälle ja puolet kermavaahtoseoksesta ja laita toinen puoli pohjasta päälle.
Levitä loput kermaseoksesta päälle ja koristele haluamallasi tavalla.
Nauti kahvin kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *