Gluteenittomat Korvapuustit

Korvapuustipäivää vietetään vuosittain 4.10. Virtasalmen Viljatuotteen gluteenittomilla jauhoseoksilla onnistut myös gluteenittoman pullan leivonnassa. Korvapuusteihin tulee perinteisesti voi-sokeri-kaneli täyte, mutta kannattaa ehdottomasti kokeilla esimerkiksi vaniljakreemiä pullan väliin, jolloin saat dallaspullia.

AINEKSET

3 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1½ rkl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Psylliumia
1 dl sokeria
1 tl suolaa
½ rkl kardemummaa
70 g voisulaa
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta

TÄYTE
pehmeää voita
vaniljasokeria
sokeria
kanelia

PÄÄLLE
kananmunaa
raesokeria

VALMISTUS

Sekoita veteen kuivahiiva, suola ja psyllium ja anna turvota muutama minuutti.
Lisää loput aineet ja vaivaa taikina tasaiseksi.
Kauli suorakaiteen muotoinen taikinamatto 50cm x 38cm.
Sivele taikinamatto voisulalla, ripottele päälle reilusti vaniljasokeria ja sokeria sekä kanelia ja rullaa kiinni.
Leikkaa rullasta 4cm paloja ja paina pikkusormilla palat keskeltä puusteiksi.
Laita lavuaariin kuumaa vettä ja aseta korvapuustipelti lavuaarin päälle.
Kohota 40min ja voitele sen jälkeen kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.
Paista 225’c noin 15min.

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *