Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri jordgubbs-Cheesecake
Glutenfri jordgubbs-Cheesecake
Publicerad på
Glutenfri jordgubbs-Cheesecake
Recept av Kirsi Euspilys
Portioner
12
stTillagningstid
15
minuterEn härligt krämig glutenfri jordgubbscheesecake gjord på Virtasalmi Cereal Products mörka glutenfria mjölmix. Den mjuka och krämiga basen på bakverket matchar perfekt den fräscha och lätta jordgubbsfyllningen!
Ingredienser
- Botten
2 ägg
0,5 dl (rör-)socker
0,5 dl Virtasalmi's glutenfria mörka mjölblandning från spannmålsprodukt
0,5 tsk bakpulver
apelsinsmak/citronsaft)
- Fyllning
2,5 dl skummig vaniljsås
200 g vaniljkräm
3 dl jordgubbssylt
0,5 dl socker
5 gelatin
Beredning
- Botten
- Vispa ägg och socker tills det är skummigt.
- Tillsätt smaksättare och torra ingredienser.
- Stoppa in ett bakplåtspapper i botten på den lösa formen och olja kanterna. Baka i 175°C i 15 minuter.
- Fyllning
- Använd t.ex. en blender eller stavmixer för att pressa jordgubbarna.
- Vispa vaniljsåsen och tillsätt de övriga ingredienserna.
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Krama ur överflödigt vatten och blanda med 2 matskedar kokande vatten. Tillsätt till fyllningen i ett tunt lager under ständig omrörning.
- Fukta eventuellt bottnen med en blandning av mjölk- och vaniljsocker eller apelsinjuice. Fördela fyllningen över bottnen och låt stelna i kylskåp i minst 4 timmar.
- Dekorera med t.ex. jordgubbar och ätbara sommarblommor.
Du kan till exempel förbereda tårtan till kalaset dagen innan. Kirsi Epäpäilys |Villa Kanervan Bakugn
Tips
- Du kan också lägga ett litet lager chokladmousse ovanpå tårtan.
Blanda 50 g smält glutenfri choklad med 1 dl vispgrädde och tillsätt 1 gelatinblad upplöst i lite vatten. Bred över kakan och låt stelna i kylen i några timmar.