Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri mango-nudelpaj
Glutenfri mango-nudelpaj
Publicerad på
Glutenfri mango-nudelpaj
Recept av Jamiela Ruotsalainen
Portioner
12
stTillagningstid
30
minuterIngredienser
- Botten
0,5 dl socker
2,5 dl Viljatuote Glutenfri Mjölmix för Bullar eller Light Glutenfri mjölblandning
0,5 tsk bakpulver
1 dl curlad margarin (eller smält smör)
2 msk vatten
1 ägg
- Fyllning
200 g (1 st) gräddfil
1 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
- Ovanpå
150 g (1 nypa) Jam It mangosylt
Beredning
- Botten
- Smörj en pajform (25 cm i diameter). Blanda ihop de torra ingredienserna.
- Tillsätt det smälta fettet, vattnet och ägget. Blanda till en jämn smet.
- Klappa in botten och sidorna på formen.
- Fyllning
- Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och bred ut den över bottnen.
- Lägg mangosylten i en spritspåse och häll ränderna över grädden.
- Grädda i ugnen vid 200°C i ca 30 minuter.