Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri jordnötssmör- och bärpaj
Glutenfri paj med jordnötssmör och bär
Publicerad på
Glutenfri paj med jordnötssmör och bär
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
8-10
stTillagningstid
25
minuterGlutenfri paj med jordnötssmör och bär gjord på inhemska havreflingor och bär! Den här delikatessen är busenkel att göra!
Ingredienser
500 g frysta bär, till exempel inhemska hallon och lingon
1 dl farinsocker
2 msk potatismjöl
4 dl Glutenfria Ekologiska Snabbhavreflingor från Virtasalmen Viljatuote
1,5 dl farinsocker
0,25 tsk salt
100 g smält veganskt margarin eller matfett
100 g jordnötssmör
Beredning
- Förvärm ugnen till 190°C. Blanda bär, socker och potatismjöl och fördela jämnt i pajformen. Blanda samman Virtasalmis glutenfria ekologiska snabbhavregryn, socker och salt. Tillsätt smält smör och jordnötssmör och blanda smeten tills den är slät. Bred ut smeten över bären. Grädda i ugn i 25 minuter.
Servera den glutenfria jordnötssmörs- och bärpajen varm, antingen som den är eller med vispad grädde och glass. Tiina Strandberg |My Berry Forest