Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri pumpapaj

Glutenfri pumpapaj

Glutenfri pumpapaj

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

12

st
Tillagningstid

45

minuter

Kom i höststämning med denna milda pumpapaj! Det är en godbit som du kommer att vilja njuta av även efter Halloween!

Ingredienser

Beredning

  • Börja med att förbereda pumpapurén. Skala och hacka pumpan. Koka i ca 15-20 minuter. Häll av vattnet och kör purén med en stavmixer. Låt svalna.
  • Botten
  • Förvärm ugnen till 200°C.
  • Vispa ägg och socker tills det är skummigt.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem till skummet.
  • Smält smöret, tillsätt det till degen och blanda till en jämn smet.
  • Fördela degen i en lös bakform klädd med bakplåtspapper. Bred ut degen generöst så att den täcker kanterna. Fyllningen är lös och kan annars rinna ut.
  • Fyllning
  • Blanda de övriga ingredienserna i den lätt kylda pumpapurén.
  • Häll över basen.
  • Baka i 200 grader i 15 minuter. Sänk sedan värmen till 100°C och fortsätt gräddningen i ytterligare 30 minuter.
  • Låt svalna och ta bort från pannan. Smält chokladen, t.ex. i mikrovågsugnen på låg värme, i omgångar om 30 sekunder. Rör inte om, men rör om i chokladen mellan varven. Häll upp i en spritspåse, förslut med buntband och gör ett litet hål i toppen. Spritsa ut de raka linjerna först och sedan de böjda insidorna.
  • Njut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.