Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri pumpapaj
Glutenfri pumpapaj
Publicerad på
Glutenfri pumpapaj
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
12
stTillagningstid
45
minuterKom i höststämning med denna milda pumpapaj! Det är en godbit som du kommer att vilja njuta av även efter Halloween!
Ingredienser
- Botten
2 ägg
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
50 g smör
0,5 dl Glutenfritt mörkt fullkornsrismjöl från Virtasalmi Cereal Produkt
- Fyllning
3 dl muskmelon (drygt 1 kg)
2 dl socker
0,5 tsk salt
0,25 tsk malen ingefära
1 tsk kanel
2 ägg
2 dl vispgrädde
0,5 tsk vaniljsocker
- Glasyr
n. 50 g Mörk choklad eller mjölkchoklad
Beredning
- Börja med att förbereda pumpapurén. Skala och hacka pumpan. Koka i ca 15-20 minuter. Häll av vattnet och kör purén med en stavmixer. Låt svalna.
- Botten
- Förvärm ugnen till 200°C.
- Vispa ägg och socker tills det är skummigt.
- Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem till skummet.
- Smält smöret, tillsätt det till degen och blanda till en jämn smet.
- Fördela degen i en lös bakform klädd med bakplåtspapper. Bred ut degen generöst så att den täcker kanterna. Fyllningen är lös och kan annars rinna ut.
- Fyllning
- Blanda de övriga ingredienserna i den lätt kylda pumpapurén.
- Häll över basen.
- Baka i 200 grader i 15 minuter. Sänk sedan värmen till 100°C och fortsätt gräddningen i ytterligare 30 minuter.
- Låt svalna och ta bort från pannan. Smält chokladen, t.ex. i mikrovågsugnen på låg värme, i omgångar om 30 sekunder. Rör inte om, men rör om i chokladen mellan varven. Häll upp i en spritspåse, förslut med buntband och gör ett litet hål i toppen. Spritsa ut de raka linjerna först och sedan de böjda insidorna.
- Njut!