Glutenfri pumpakaka
Glutenfri pumpakaka
12
st30
minuterDenna läckra och kryddiga glutenfria pumpakaka liknar morotskaka, men är gjord med pumpa! Pumpan behöver inte kokas, den rivs ner i blandningen som den är. Receptet är enkelt eftersom du bara blandar ihop ingredienserna och inte behöver vispa till exempel äggen. Pumpan toppas med en cream cheese-frosting, som du också kan göra mjölkfri. kaka Virtasalmi Cereal Products ljusa mjöl är ett utmärkt mjöl. håller ihop bra och smular inte. Prova detta istället för morotskaka!
Ingredienser
4 dl riven pumpa
2 ägg
120 g margarin eller smör
3 msk olja
4 dl Ljus glutenfri mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
1,3 dl socker
1,3 dl farinsocker
2 tsk bakpulver
1,5 tsk kanel (eller kryddpeppar om du verkligen vill ha en julsmak 🙂 )
2 msk mandelmjöl
0,25 tsk salt
- Glasyr
150 g (glutenfri/mejerifri) färskost
2-3 dl strösocker
rivet ekologiskt apelsinskal efter smak
Beredning
- Värm ugnen till 175 grader. Skala och riv pumpan. Smält smör eller margarin.
- Blanda riven pumpa, smält smör eller margarin, ägg och olja i en skål.
- Blanda de torra ingredienserna i en annan skål och kombinera blandningarna.
- Klä en 2-2,35 liters långpanna (jag använde en rektangulär 27 x 20 cm långpanna) med bakplåtspapper och häll degen i formen. Sätt in i ugnen i ca 30-35 minuter (beroende på kakans tjocklek). kaka Gör ett smaktest med en pinne, om ingen deg fastnar på pinnen är kakan färdig.
- Frosting: Vispa färskost med stavmixer tills den är mjuk. Tillsätt strösocker beroende på hur söt du vill att glasyren ska vara. Riv ner lite ekologiskt apelsinskal i den. Bred frostingen på den avsvalnade kakan.
- Servera glutenfri pumpakaka till kaffe eller te.
Säg H | Läkande mat