Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri paj med skinka och champinjoner
Glutenfri paj med skinka och champinjoner
Publicerad på
Glutenfri paj med skinka och champinjoner
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
12
stTillagningstid
40
minuterDen mjölkfria glutenfria skink- och svamppajen görs enkelt med Virtasalmi Cereal Products lätta, glutenfria mjölmix.
Ingredienser
- Botten
100 g mjölkfritt margarin
0,5 tsk salt
4 dl Ljus glutenfri mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
1 tsk bakpulver
1,5 dl vatten
- Fyllning av skinka
2-2,5 Lök- och gurksallad
200-300 g rökt skinka av hög kvalitet
- Prov på svampar
8 dl färsk shiitake eller champinjoner
1,5 dl sylt lökar
1 prk gröna oliver
15 körsbärstomater
- Dekoration
2,5 dl kokosmjölk
3 ägg
en nypa salt
0,5 tsk Paprikapulver
en nypa svartpepparpulver
1 tsk basilika
Beredning
- Vänd ner de torra ingredienserna och det mjuka margarinet.
- Tillsätt vattnet och blanda till en jämn smet.
- Tryck ner degen i botten och runt kanterna på pajformen.
- Fördela gurksallad på botten för att tillföra fukt.
- Tillsätt skinkskivorna eller de skivade champinjonerna och grönsakerna.
- Blanda ingredienserna till glasyren och häll över toppingen.
- Baka i 200 °C varm ugn i ca 40 minuter.
- Servera den glutenfria skink- och champinjonpajen med en fräsch sallad.
Tips
- Gurksallad kan ersättas med pickles och lök.
- Istället för kokosmjölk kan du också använda andra växtbaserade mjölksorter eller grädde om de passar din kost.
I vilken storlek av panna ska pajen göras ? Det skulle underlätta bakningen om man visste ungefär vilken diameter/storlek botten har i förväg.
Hej Minna,
Tack för din kommentar! Den här pajen kan göras i följande storlekar: rund diameter 26-30 cm eller rektangel ca.22 x 33 cm. Med bakverk som detta är storleken på pannan inte särskilt exakt, så en rektangulär panna behöver inte vara exakt den storleken 🙂