Första sidan » Glutenfria recept » Glutenfri skinka-grönsakspaj
Glutenfri skink- och grönsakspaj
Publicerad på
Glutenfri skink- och grönsakspaj
Recept av Jamiela Ruotsalainen
Portioner
1
bakplåtTillagningstid
30
minuterInstruktionerna blir lekfulla.
Ingredienser
- Botten
150 g margarin
4 dl Ljus glutenfri mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
0,5 tsk salt
1 dl riven ost
1 dl kallt vatten
- Fyllning
350 g skinkstrimlor
1 ps frysta grönsaker
1 kopp gräddfil
2 dl matlagningsgrädde
3 ägg
0,5 tsk salt
1 tsk blandad paprika
4 dl riven ost
Beredning
- Botten
- Blanda samman det mjuka fettet, den rivna osten och de torra ingredienserna.
- Tillsätt vatten och blanda degen tills den är slät.
- Ställ in degen i kylen en stund.
- Bred sedan ut degen på en bakplåt klädd med bakplåtspapper.
- Stick hål i bottnen med en gaffel och grädda i 225°C i 10 minuter.
- Fyllning
- Blanda crème fraichen, grädden, äggen och kryddorna.
- Fördela grönsakerna och skinkstrimlorna på botten.
- Strö riven ost ovanpå och häll gräddblandningen ovanpå.
- Grädda i 200°C i ca 20 minuter i mellersta delen av ugnen.