Startsida " Glutenfria recept " Glutenfritt Havreformbröd
Glutenfritt Havreformbröd
Publicerad på
Glutenfritt Havreformbröd
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
1
BrödTillagningstid
45
minuterGlutenfritt havreformbröd är fullt av smak och havrekraft! Avnjut färskt eller frys in.
Ingredienser
5 dl vatten
1 påse torrjäst eller 25 g färskjäst
2 msk sirap
1 tsk salt
6-6,5 dl Glutenfri Havremjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
Beredning
- Om du använder torrjäst, häll 42°C vatten i en skål.
- Blanda sirap, salt och torrjäst blandat med en liten mängd mjöl i vattnet.
- Tillsätt gradvis resten av mjölet.
- Om färsk jäst används, smula jästen i ljummet vatten.
- Tillsätt salt, sirap och mjöl.
- Knåda degen för hand eller med köksmaskin.
- Låt degen jäsa i ca 10 minuter innan den gräddas.
- Knåda degen på en mjölad bräda och forma till en limpa.
- Lägg brödet i en smord/flourbelagd brödform.
- Låt jäsa i ca 30 minuter.
- Baka i 225 grader i ca 45 minuter.
- Njut av det glutenfria havreformbrödet färskt eller frys in det för att avnjutas vid en senare tidpunkt.