Startsida " Glutenfria recept " Glutenfritt Havreformbröd

Glutenfritt Havreformbröd

Glutenfritt Havreformbröd

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
4.2 från 32 röster
Portioner

1

Bröd
Tillagningstid

45

minuter

Glutenfritt havreformbröd är fullt av smak och havrekraft! Avnjut färskt eller frys in.

Ingredienser

Beredning

  • Om du använder torrjäst, häll 42°C vatten i en skål.
  • Blanda sirap, salt och torrjäst blandat med en liten mängd mjöl i vattnet.
  • Tillsätt gradvis resten av mjölet.
  • Om färsk jäst används, smula jästen i ljummet vatten.
  • Tillsätt salt, sirap och mjöl.
  • Knåda degen för hand eller med köksmaskin.
  • Låt degen jäsa i ca 10 minuter innan den gräddas.
  • Knåda degen på en mjölad bräda och forma till en limpa.
  • Lägg brödet i en smord/flourbelagd brödform.
  • Låt jäsa i ca 30 minuter.
  • Baka i 225 grader i ca 45 minuter.
  • Njut av det glutenfria havreformbrödet färskt eller frys in det för att avnjutas vid en senare tidpunkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.