Gluteeniton Kaurainen Vuokaleipä

Gluteeniton Kaurainen Vuokaleipä

AINEKSET
5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa tai 25g tuorehiivaa
2 rkl siirappia
1 tl suolaa
6 – 6,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Kaurajauhoseosta
VALMISTUS
Jos käytät kuivahiivaa, laita kulhoon 42 asteinen vesi.
Sekoita veteen siirappi, suola ja pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva.
Lisää loput jauhot vähitellen joukkoon.

Käyttäessäsi tuorehiivaa, murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Lisää suola, siirappi ja jauhot.
Alusta taikina käsin tai yleiskoneella.
Anna taikinan vetäytyä ennen leipomista n. 10 minuuttia.
Vaivaa taikina jauhoitetulla pöydällä ja muoiteile leiväksi.
Nosta leipä voideltuun / jauhotettuun leipävuokaan.
Kohota n.30 minuuttia.
Paita 225 asteessa n. 45 minuuttia.

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *