För att kunna ge dig den bästa upplevelsen använder vi och våra partners tekniker som cookies för att lagra och/eller få tillgång till information om dig. Genom att få tillgång till dessa tekniker kan vi och våra partners behandla personuppgifter som surfhistorik eller unika ID:n på denna webbplats och visa (icke) anpassade annonser.
Klicka nedan för att acceptera ovanstående eller för att göra ett mer detaljerat val. Dina val kommer endast att gälla för denna webbplats. Du kan ändra dina preferenser så snart som möjligt, inklusive kalibrera om din cookie, genom att använda inställningarna för cookiepolicyn eller genom att klicka på knappen "Hantera cookies" längre ner på skärmen.
Den tekniska lagringen eller åtkomsten är absolut nödvändig för ett legitimt ändamål, för att möjliggöra användning av en tjänst som uttryckligen begärts av en viss abonnent eller användare, eller enbart för överföring av en kommunikation via ett elektroniskt kommunikationsnät.
Teknisk lagring eller åtkomst är nödvändig för det lagliga ändamålet att lagra inställningar som inte har begärts av abonnenten eller användaren.
Teknisk lagring eller åtkomst som uteslutande används för statistiska ändamål.
Teknisk lagring eller åtkomst som uteslutande används för anonyma statistiska ändamål. Utan en stämning, frivilligt samtycke från din internetleverantör eller ytterligare register från tredje part kan data som lagras eller hämtas enbart för detta ändamål i allmänhet inte användas för att identifiera dig.
Teknisk lagring eller åtkomst behövs för att skapa användarprofiler för att skicka annonser eller för att spåra en användare på webbplatsen eller på flera webbplatser för liknande marknadsföringsändamål.
Jag modifierade receptet lite och gjorde en "engelsk fruktkaka" av den. Jag minskade lite på sockret och tillsatte 300 g torr frukt (aprikoser, russin, körsbär och plommon) som marinerats i alkohol. Jag marinerade i 24 timmar.
Jag var tvungen att smaka på den. Jag skulle säga att det var den bästa fruktkaka jag någonsin har gjort.
Hej Aino,
kaka Tack för att du delar med dig av tipset till oss andra 🙂 låter riktigt gott!
Vad kan ersättas med rismjöl, inte välsmakande för en celiaki?
Hej Tarja,
Rismjölet kan t.ex. ersättas med fullkornsmjöl. Mängden mjöl i förhållande till rismjölet kan varieras något, eftersom olika mjölsorter binder vätskor på lite olika sätt. Till att börja med kan man prova med 2,5 dl fullkornsmjöl med pepparrot. Man kan också använda bovetemjöl. Bovete har en starkare smak.