Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri yoghurtkaka

Glutenfri yoghurtkaka

Glutenfri yoghurtkaka

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

15

st
Tillagningstid

1

timme 

En läcker glutenfri yoghurtkaka som passar på kaffebordet när som helst på året. Prova den och älska den också!

Ingredienser

Beredning

  • Blanda alla ingredienser i en skål (vispa inte).
  • Lägg degen i en smord och mjölad (mörkt rismjöl används) långpanna.
  • Grädda kakan i 175 grader Celsius i ca. 1 timme.
  • kaka Stjälp upp efter att ha svalnat en stund.
  • Garnera med florsocker om så önskas.

Tips

  • Se instruktionsvideon för glutenfri yoghurtkaka på den här länken.

4 Kommentarer

  1. Jag modifierade receptet lite och gjorde en "engelsk fruktkaka" av den. Jag minskade lite på sockret och tillsatte 300 g torr frukt (aprikoser, russin, körsbär och plommon) som marinerats i alkohol. Jag marinerade i 24 timmar.
    Jag var tvungen att smaka på den. Jag skulle säga att det var den bästa fruktkaka jag någonsin har gjort.

    1. Hej Aino,
      kaka Tack för att du delar med dig av tipset till oss andra 🙂 låter riktigt gott!

    1. Hej Tarja,

      Rismjölet kan t.ex. ersättas med fullkornsmjöl. Mängden mjöl i förhållande till rismjölet kan varieras något, eftersom olika mjölsorter binder vätskor på lite olika sätt. Till att börja med kan man prova med 2,5 dl fullkornsmjöl med pepparrot. Man kan också använda bovetemjöl. Bovete har en starkare smak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.