Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri räk- och skinkpaj

Glutenfri räk- och skinkpaj

Glutenfri räk- och skinkpaj

Recept av Kirsi Euspilys
0.0 från 0 röster
Portioner

12-15

st
Tillagningstid

40

minuter

Ingredienser

  • 60 g smör

  • 100 g potatismos

  • 1 ägg

  • 1 dl riven ost

  • 1 dl Glutenfria ångkokta boveteflingor från Virtasalmi Cereal Produkt

  • 0,5 dl Glutenfritt fullkornsmjöl Dark Tef från Virtasalmi Cereal Products

  • 1 tsk bakpulver

  • 0,5 tsk salt

  • Fyllning
  • 2 ägg

  • 50 g gräddfil

  • 100 g Philadelphia färskost med franska örter

  • 0,75 tsk salt

  • 1 dl riven ost

  • 100 g räkor

  • 1 kokt ägg

  • dill

  • salt

  • 100 g Rökta partiklar av poutu

Beredning

  • För att göra degen blandade jag först det mjuka smöret, potatismoset och ägget väl och tillsatte sedan de torra ingredienserna som blandades ihop.
  • Du kan knåda degen för hand, men det går också bra att blanda den med en sked.
  • Med hjälp av tef-mjöl bredde jag ut degen på botten av en 26 cm stor pajform och satte sedan in den i ugnen på 225°C i 10 minuter för att förgrädda.
  • Fyllning
  • På ena sidan av den förstekta botten breder jag ut rökremsorna och på den andra sidan de frysta räkorna, finhackat kokt ägg, dill och en nypa salt.
  • Sedan hällde jag de andra ingredienserna ovanpå, väl blandade.
  • Och tillbaka in i ugnen i ytterligare 30 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.