Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri räk- och skinkpaj
Glutenfri räk- och skinkpaj
Publicerad på
Glutenfri räk- och skinkpaj
Recept av Kirsi Euspilys
Portioner
12-15
stTillagningstid
40
minuterIngredienser
60 g smör
100 g potatismos
1 ägg
1 dl riven ost
1 dl Glutenfria ångkokta boveteflingor från Virtasalmi Cereal Produkt
0,5 dl Glutenfritt fullkornsmjöl Dark Tef från Virtasalmi Cereal Products
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
- Fyllning
2 ägg
50 g gräddfil
100 g Philadelphia färskost med franska örter
0,75 tsk salt
1 dl riven ost
100 g räkor
1 kokt ägg
dill
salt
100 g Rökta partiklar av poutu
Beredning
- För att göra degen blandade jag först det mjuka smöret, potatismoset och ägget väl och tillsatte sedan de torra ingredienserna som blandades ihop.
- Du kan knåda degen för hand, men det går också bra att blanda den med en sked.
- Med hjälp av tef-mjöl bredde jag ut degen på botten av en 26 cm stor pajform och satte sedan in den i ugnen på 225°C i 10 minuter för att förgrädda.
- Fyllning
- På ena sidan av den förstekta botten breder jag ut rökremsorna och på den andra sidan de frysta räkorna, finhackat kokt ägg, dill och en nypa salt.
- Sedan hällde jag de andra ingredienserna ovanpå, väl blandade.
- Och tillbaka in i ugnen i ytterligare 30 minuter.