Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri grönsaksgratin
Glutenfri grönsaksgratäng
Publicerad på
Glutenfri grönsaksgratäng
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Ingredienser
Blomkål och broccoli
- Kolasås
3 msk vinst vid
0,5 l mjölk
2 dl riven ost eller ½ pkt smältost
1 tsk salt
1 msk torkad rakuna
Beredning
- Skölj och hacka en lämplig mängd blomkål och broccoli.
- Koka tills de är nästan klara i vatten kryddat med salt (det räcker med lite vatten i botten av pannan, eftersom topparna kommer att ånga. Du bör dock vända på pannan för att tillaga dem lika mycket)
- Låt rinna av och häll i ugnsformen.
- Förvärm ugnen till 200°C.
- Kolasås
- Smält smöret i en kastrull och häll i mjölet.
- Koka mjölet en stund och tillsätt sedan mjölken i små omgångar under omrörning med en visp.
- Titta på mängden mjölk. Såsen kommer gradvis att öka i storlek.
- Tillsätt riven eller smält ost och rör om tills osten smälter in i blandningen
- Smaka av med salt och torkad ruccola
- Häll såsen över kålen i ugnsformen och grädda i ca 15 minuter