Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri tranbär-vaniljkaka
Glutenfri tranbär-vaniljkaka
Publicerad på
Glutenfri tranbär-vaniljkaka
Recept av Marika Kaila
Tillagningstid
45
minuterEn läcker glutenfri tranbärs-vaniljtårta som passar både vardag och fest. Tranbär och vanilj är en härlig kombination. Om du vill kan du också frysa in tårtan och lägga på dekorationen precis innan servering.
Ingredienser
2 dl farinsocker
3 tsk Läsk
300 g smält smör
3 dl sirap
4,5 dl kärnmjölk
150 g torkade tranbär
4 msk vaniljarom
6 tsk äkta vaniljsocker
Beredning
- Blanda samman alla ingredienser.
- Häll degen i en smord och mjölad ugnsform på ca 2,3 liter.
- Grädda i nedre delen av ugnen på galler i 175 C i 45 min.
- Låt svalna. Dekorera med t.ex. florsocker och den glutenfria tranbär-vaniljkakan är klar att avnjutas.
Tips
- Du kan också frysa in tårtan färsk. Lägg på dekorationerna strax före servering.
- Du hittar originalreceptet här.