Hemsidan " Glutenfria recept " kaka Glutenfri med chokladsås

kaka Glutenfri Med chokladsås

kaka Glutenfri Med chokladsås

Recept av Jamiela Ruotsalainen
5.0 från 1 röst
Tillagningstid

40

minuter

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 2 dl fint socker

  • 2,5 tsk bakpulver

  • 2,5 tsk vaniljsocker

  • 2,25 dl Vaniljkräm

  • 3 ägg

  • 150 g flytande margarin (eller smält margarin)

  • 5 dl Ljus Glutenfri Mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote

  • 0,5 dl Vanilj Coca Cola

  • Chokladmousse
  • 100 g choklad

  • 2 dl vispgrädde

  • Dekoration
  • 2 dl vispgrädde

  • 1 msk vaniljkrämspulver

Beredning

  • Tårtbotten
  • Blanda ihop de torra ingredienserna.
  • Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl med en trägaffel.
  • Häll upp i smorda och mjölade formar.
  • Baka i ugnen i 175°C i 40-45 minuter.
  • Testa mognaden med t.ex. en tandpetare. kaka När degen inte fastnar på pinnen är den klar.
  • Chokladmousse
  • Förbered det första steget av moussen under bakning för att svalna.
  • Mät upp 1/2 dl grädde i en kastrull och hacka chokladen.
  • Värm på medelvärme under omrörning tills chokladen har smält ner i grädden.
  • Låt massan svalna.
  • Luta de gräddade tårtbottnarna för att svalna.
  • Vispa resten av grädden till ett skum och rör ner chokladgräddeblandningen.
  • Skeda in i hålen i de kylda tårtbottnarna.
  • Ställ in bottnarna i kylen i ca en halvtimme så att moussen hinner stelna.
  • Vänd sedan på den andra halvan av omslaget.
  • Dekoration
  • Blanda gräddpulvret med grädden och vispa till en fast massa.
  • Fördela på toppen av kakan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.