Hemsidan " Glutenfria recept " kaka Glutenfri med chokladsås
kaka Glutenfri Med chokladsås
Publicerad på
kaka Glutenfri Med chokladsås
Recept av Jamiela Ruotsalainen
Tillagningstid
40
minuterIngredienser
- Tårtbotten
2 dl fint socker
2,5 tsk bakpulver
2,5 tsk vaniljsocker
2,25 dl Vaniljkräm
3 ägg
150 g flytande margarin (eller smält margarin)
5 dl Ljus Glutenfri Mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
0,5 dl Vanilj Coca Cola
- Chokladmousse
100 g choklad
2 dl vispgrädde
- Dekoration
2 dl vispgrädde
1 msk vaniljkrämspulver
Beredning
- Tårtbotten
- Blanda ihop de torra ingredienserna.
- Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl med en trägaffel.
- Häll upp i smorda och mjölade formar.
- Baka i ugnen i 175°C i 40-45 minuter.
- Testa mognaden med t.ex. en tandpetare. kaka När degen inte fastnar på pinnen är den klar.
- Chokladmousse
- Förbered det första steget av moussen under bakning för att svalna.
- Mät upp 1/2 dl grädde i en kastrull och hacka chokladen.
- Värm på medelvärme under omrörning tills chokladen har smält ner i grädden.
- Låt massan svalna.
- Luta de gräddade tårtbottnarna för att svalna.
- Vispa resten av grädden till ett skum och rör ner chokladgräddeblandningen.
- Skeda in i hålen i de kylda tårtbottnarna.
- Ställ in bottnarna i kylen i ca en halvtimme så att moussen hinner stelna.
- Vänd sedan på den andra halvan av omslaget.
- Dekoration
- Blanda gräddpulvret med grädden och vispa till en fast massa.
- Fördela på toppen av kakan.