Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri kaffekaka
Glutenfri kaffekaka
Publicerad på
Glutenfri kaffekaka
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
25
stTillagningstid
40
minuterEn enkel och god kaffekaka gjord på Virtasalmi Cereal Products grova, glutenfria mjölmix.
Ingredienser
2 ägg
2 dl socker
1 dl gräddfilsmargarin
2 dl grädde
1,5 tsk bakpulver eller
0,75 tsk baksoda
3,5 dl Virtasalmi's Grain Product Raw eller Light glutenfri mjölpuré
2 tsk vanillinsocker
- Glasyr
75 g smält smör eller margarin
3,5 dl florsocker
3 msk starkt kaffe
2 msk kakaopulver
1 ml salt
Beredning
- Använd en trägaffel för att bryta sönder äggens struktur.
- Tillsätt margarin, socker och vaniljsocker.
- Blanda bakpulvret med mjölblandningen.
- Tillsätt grädden växelvis med mjölblandningen till degen.
- Häll degen i en smord och mjölad långpanna och grädda i 175°C på nedre falsen i ugnen i ca 40 minuter.
- Blanda samman ingredienserna till glasyren och häll den över den avsvalnade kakan.
- Bakverk i ugnspannan
- Gör en dubbel portion av degen och häll den på ett smort bakplåtspapper.
- Baka i 200 °C varm ugn i ca 20 minuter.
- Glasyr
- När tallriken har svalnat en stund delar du upp den i portioner.
- Blanda ingredienserna till glasyren och bred ut den på ett bakplåtspapper.