Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri kaffekaka

Glutenfri kaffekaka

Glutenfri kaffekaka

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

25

st
Tillagningstid

40

minuter

En enkel och god kaffekaka gjord på Virtasalmi Cereal Products grova, glutenfria mjölmix.

Ingredienser

  • 2 ägg

  • 2 dl socker

  • 1 dl gräddfilsmargarin

  • 2 dl grädde

  • 1,5 tsk bakpulver eller

  • 0,75 tsk baksoda

  • 3,5 dl Virtasalmi's Grain Product Raw eller Light glutenfri mjölpuré

  • 2 tsk vanillinsocker

  • Glasyr
  • 75 g smält smör eller margarin

  • 3,5 dl florsocker

  • 3 msk starkt kaffe

  • 2 msk kakaopulver

  • 1 ml salt

Beredning

  • Använd en trägaffel för att bryta sönder äggens struktur.
  • Tillsätt margarin, socker och vaniljsocker.
  • Blanda bakpulvret med mjölblandningen.
  • Tillsätt grädden växelvis med mjölblandningen till degen.
  • Häll degen i en smord och mjölad långpanna och grädda i 175°C på nedre falsen i ugnen i ca 40 minuter.
  • Blanda samman ingredienserna till glasyren och häll den över den avsvalnade kakan.
  • Bakverk i ugnspannan
  • Gör en dubbel portion av degen och häll den på ett smort bakplåtspapper.
  • Baka i 200 °C varm ugn i ca 20 minuter.
  • Glasyr
  • När tallriken har svalnat en stund delar du upp den i portioner.
  • Blanda ingredienserna till glasyren och bred ut den på ett bakplåtspapper.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.