Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Kahvikakku
Gluteeniton Kahvikakku
Resepti julkaistu
Gluteeniton Kahvikakku
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
25
kplKypsennysaika
40
minuuttiaHelppo ja maukas kahvikakku Virtasalmen Viljatuotteen rouheisesta gluteenittomasta jauhoseoksesta.
Ainekset
2 munaa
2 dl sokeria
1 dl juoksevaa margariinia
2 dl kermaa
1,5 tl leivinjauhetta tai
0,75 tl soodaa
3,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Rouheista tai Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
2 tl vanilliinisokeria
- Kuorrute
75 g voita tai margariinia sulatettuna
3,5 dl tomusokeria
3 rkl vahvaa kahvia
2 rkl kaakaojauhetta
1 ml suolaa
Valmistus
- Riko munien rakenne rikki puuhaarukalla vatkaten.
- Lisää margariini, sokeri ja vanilliinisokeri.
- Yhdistä leivinjauhe jauhoseokseen.
- Lisää kerma vuorotellen jauhoseoksen kanssa taikinaan.
- Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteen lämpötilassa uunin alatasolla noin 40 minuuttia.
- Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja kaada jäähtyneen kakun päälle.
- Leivokset uunipannulla
- Tee kaksinkertainen annos taikinaa ja kaada se uunipannulle voidellun leivinpaperin päälle.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
- Kuorrute
- Jaa hetken jäähtynyt levy annospaloiksi.
- Sekoita kuorrutteen ainekset ja levitä leivoslevylle.