Gluteeniton Kahvikakku

Helppo ja maukas kahvikakku Virtasalmen Viljatuotteen rouheisesta gluteenittomasta jauhoseoksesta.

AINEKSET

2 munaa
2 dl sokeria
1 dl juoksevaa margariinia
2 dl kermaa
1½ tl leivinjauhetta tai
¾ tl soodaa
3 ½ dl Virtasalmen Viljatuotteen Rouheista tai Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
2 tl vanilliinisokeria

KUORRUTE
75 g voita tai margariinia sulatettuna
3 ½ dl tomusokeria
3 rkl vahvaa kahvia
2 rkl kaakaojauhetta
1 ml suolaa

VALMISTUS

Riko munien rakenne rikki puuhaarukalla vatkaten.
Lisää margariini, sokeri ja vanilliinisokeri.
Yhdistä leivinjauhe jauhoseokseen.
Lisää kerma vuorotellen jauhoseoksen kanssa taikinaan.
Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteen lämpötilassa uunin alatasolla noin 40 minuuttia.
Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja kaada jäähtyneen kakun päälle.

Leivokset uunipannulla:
Tee kaksinkertainen annos taikinaa ja kaada se uunipannulle voidellun leivinpaperin päälle.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 20minuuttia.

Kuorrute:
Jaa hetken jäähtynyt levy annospaloiksi.
Sekoita kuorrutteen ainekset ja levitä leivoslevylle.

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *