Glutenfri rulltårta med Raitaunelma
Glutenfri rulltårta med Raitaunelma
12
st6
minuterBaka en glutenfri rulltårta till kaffebordet! Rulltårta är ett snabbt och gott bakverk som räcker till ett stort sällskap.
OBS! I det här receptet vill jag dock påminna om att ingredienserna i fyllningen kanske inte är lämpliga för de mest känsliga personerna. Enligt importören av Dr.Oetker är glukossirapen i muffinsfyllningen gjord av vete och/eller majs, men glukossirapen är så pass bearbetad och ren att den inte längre innehåller gluten eller orsakar allergier. Tårtmoussen är däremot märkt med "kan innehålla spår av gluten".
Ingredienser
4 ägg
1,5 dl socker
2 dl Ljus glutenfri mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakaopulver
- Fyllningen
Dr.Oetker muffinsfyllning kola
Dr.Oetker Cake Mousse, med chokladsmak
2,5 dl Vatten
Beredning
- Vispa ägg och socker tills det är skummigt.
- Blanda bakpulver och vaniljsocker i mjölet och sikta ner i skummet.
- Rör om försiktigt för att blanda.
- Lägg hälften av degen i en spritspåse.
- Blanda kakaopulvret i ena halvan och lägg det i den andra halvan av spritspåsen.
- Tryck ut ränderna på bakplåtspapperet först med den ena färgen och sedan med den andra, så att de tomma utrymmena fylls.
- Grädda i 225 grader i 6-8 minuter på mitten av ugnen.
- Stjälp upp på sockrat bakplåtspapper och ta bort det översta papperet.
- Vänd plattan så att bakytan är vänd uppåt.
- Fördela kola fyllningen ovanpå. Blanda kakmoussepulvret med vattnet och vispa med en elvisp i ett par minuter.
- Fördela skummet över basen.
- Rulla ihop rullen och lägg den på en serveringstallrik.