Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfritt rotbröd

Glutenfritt rotbröd

Glutenfritt rotbröd

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

1

Bröd
Tillagningstid

45

minuter

Den nya produkten från Cereal Product, Gluten Free Cereal Bean Flour Blend, ger ett smakrikt och proteinrikt root beer-bröd. Kom alltid ihåg det hälsosamma lyftet i glutenfri bakning!

Ingredienser

Beredning

  • Värm purén till 42 grader.
  • Tillsätt psyllium, sirap, salt och (ingefära).
  • Blanda torrjästen med 1 dl av mjölblandningen och tillsätt till blandningen.
  • Tillsätt gradvis resten av mjölet till degen, börja från början.
  • Tillsätt rapsoljan och fortsätt att koka i ytterligare 5 minuter.
  • Låt degen vila i ca 5-10 minuter.
  • Baka ut degen till en limpa och lägg den i en smord limpform.
  • Strö lite mjöl på toppen av brödet.
  • Täck över och låt jäsa på en varm plats i 45-60 minuter.
  • Stick i brödets yta med t.ex. en gaffel.
  • Grädda i 200°C i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.