Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfritt rotbröd
Glutenfritt rotbröd
Publicerad på
Glutenfritt rotbröd
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
1
BrödTillagningstid
45
minuterDen nya produkten från Cereal Product, Gluten Free Cereal Bean Flour Blend, ger ett smakrikt och proteinrikt root beer-bröd. Kom alltid ihåg det hälsosamma lyftet i glutenfri bakning!
Ingredienser
1 pkt (500 g) morots- eller rotfruktspuré
0,5 dl sirap
1 tsk salt
(0,5 tsk ingefärspulver)
1 påse torrjäst
4,5 dl Virtasalmi's glutenfria spannmålsprodukt Glutenfritt bön- och bönmos
0,5 dl Rapsolja
Beredning
- Värm purén till 42 grader.
- Tillsätt psyllium, sirap, salt och (ingefära).
- Blanda torrjästen med 1 dl av mjölblandningen och tillsätt till blandningen.
- Tillsätt gradvis resten av mjölet till degen, börja från början.
- Tillsätt rapsoljan och fortsätt att koka i ytterligare 5 minuter.
- Låt degen vila i ca 5-10 minuter.
- Baka ut degen till en limpa och lägg den i en smord limpform.
- Strö lite mjöl på toppen av brödet.
- Täck över och låt jäsa på en varm plats i 45-60 minuter.
- Stick i brödets yta med t.ex. en gaffel.
- Grädda i 200°C i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.