Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfritt julbröd

Glutenfritt julbröd

Glutenfritt julbröd

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
5.0 från 4 röster
Portioner

2

bröd
Tillagningstid

40

minuter

Det kryddiga glutenfria julbrödet passar både den som gillar salt och sött.

Ingredienser

Beredning

  • Värm upp kärnmjölken till handtemperatur.
  • Lös upp jästen i kärnmjölken och rör ner psyllium.
  • Låt psyllium svälla i ca 5 minuter.
  • Mal kryddorna fint. Tillsätt gradvis kryddor, salt, sirap, olja och mjöl till degen.
  • Knåda noga, antingen för hand eller med maskin.
  • Baka två runda degbröd på en mjölad yta.
  • Låt jäsa ca 45-60 minuter på en varm plats under bakduk. Pricka brödets yta med en gaffel före gräddningen.
  • Baka i 200 grader i ca 40 minuter.
  • Pensla brödet med siraps- och vattenblandningen i slutet av gräddningen.

Tips

  • Glutenfritt julbröd jäser bra när du ställer in det i ugnen på en plåt och också en kastrull med het vatten i ugnen.

9 Kommentarer

  1. Hej underbara medarbetare på Virtasalmi Cereal Products! Jag har ofta bakat alla slags bakverk med era produkter och resultatet har alltid varit utmärkt. Nu gjorde jag ett glutenfritt julbröd till mig själv i julklapp. Jag mätte ingredienserna noggrant som jag alltid gör. Degen var förvånansvärt lös! Jag tillsatte mer mjöl i degen så att jag kunde kavla ut den till limpor på en mjölad arbetsbänk. Vad gjorde jag för fel? En riktigt god jul från Helena från Tavastehus

  2. Jag har upptäckt att när jag gör degen på maskinen och knådar den länge, blir det en bättre deg och mjölet tenderar att svälla.
    Spannmålsreceptet är det enda anständiga brödet jag någonsin har gjort.

    1. Hej Hannele,
      Viljatuote Glutenfri PsylliumPsyllium är skrivet i viss längd "". Den kommer i 2 teskedar för en julkaka 🙂 🙂 🙂

  3. Jag bakade julbröd för andra gången idag och knådade degen på maskinen.
    Det gick mycket bra! Tack för receptet!
    tsk Första gången jag använde malet apelsinskal 2 tyckte jag att brödet smakade bittert. tsk Nu andra gången satte jag bara 1 Jag tyckte att det var rätt mängd.

  4. Hej, ja det finns gott bröd.
    Jag tog den enkla vägen ut och lade degen i en brödform. Det fungerade bra på det sättet också, förra gången jag gjorde det i slipsar.
    Tack för det goda receptet🙂🙂

    1. Hej Päivi,
      Ibland är det bra att ta den enkla vägen ut och jag är glad att höra att du gjorde det bra 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.