Hem » Glutenfria recept » Glutenfri Surdegsbakning » Glutenfritt sorghumbröd från torkade rotfrukter

Glutenfritt Durrahapan rotbröd av torkad rot

Glutenfritt sorghumrotbröd

Recept av Fiialiisa Kemppainen, MakuaMedia
0.0 från 0 röster
Förberedelser

1

timme 
Gräddningstid

30

minuter

Detta surdegsbröd baserat på sorghummjöl kombinerar surdegens aromatiska egenskaper med jästens kraft att jäsa bröddeg.

Ingredienser

Beredning

  • Blandad torkad MakuaMedian durrasurdeg och vatten i en skål.
  • Tillsätt psyllium i vattnet och rör om. Låt det svälla i ytterligare 3-5 minuter tills en geléliknande blandning bildas.
  • Blanda mjöl, socker, salt och torrjäst i en skål.
  • Häll äppelcidervinägern och oljan i psylliumgelen. Blanda tills det är slätt.
  • Blanda ner de torra ingredienserna i degen i små omgångar. Knåda degen i en mixer i 5–7 minuter på medelhastighet tills den är elastisk.
  • Vänd ut degen på en lätt mjölad yta, forma till en limpa och lägg över på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30–45 minuter.
  • Värm ugnen till 200°C. Grädda i cirka 30 minuter. Lägg 2–3 isbitar i botten av ugnen innan gräddning för att skapa ånga och ge brödet en fin skorpa. Brödet är klart när det är gyllenbrunt och låter ihåligt när man knackar på det i botten.
  • Låt brödet svalna på ett galler innan du skär det så att konsistensen stelnar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.