Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri och vegansk rabarberpaj med smulpaj
Glutenfri och vegansk rabarberpaj med smulpaj
Publicerad på
Glutenfri och vegansk rabarberpaj med smulpaj
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Tillagningstid
30
minuterDen här snabba och enkla rabarberpajen har en härlig saftighet. Virtasalmis havremjölsmix ger precis rätt havrekrisp till botten och fyllningen är en läcker blandning av krispig rabarber och sötad vegansk vaniljyoghurt. Pajen är toppad med ett gyllene rostat smul.
Ingredienser
1 dl socker
1 dl farinsocker
1 tsk Ceylonkanel
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bakpulver
tsk Strax över 0,25 salt
150 g smält veganskt smörliknande härdande margarin
1,5 dl Sojayoghurt Greek Style med vaniljsmak
- Gräsmatta
2 dl av degen innan yoghurten blandas i
- Fyllning
6 dl hackad rabarber
1 dl Sojayoghurt Greek Style med vaniljsmak
2 msk socker
Beredning
- Förvärm ugnen till 200°C.
- Klä en ca 28 x 22 cm stor ugnsform med bakplåtspapper.
- Blanda havremjölsblandningen, socker, kanel, bakpulver, bikarbonat och salt i en skål. Rör i det smälta margarinet, som har svalnat till rumstemperatur, tills degen känns fastare.
- Ta 2 dl av degen och lägg i en separat behållare. Detta används som smulor på toppen av pajen.
- Tillsätt vaniljyoghurten i slutet av degen och blanda till en jämn smet. Fördela den i en pajform.
- Blanda samman hackad rabarber, vaniljyoghurt och socker. Fördela fyllningen jämnt över bottnen.
- Grädda pajen i ugnen i 15 minuter.
- Strö smulorna över pajen och grädda i ugnen i ytterligare 15 minuter.
- Låt pajen svalna i formen.
Servera pajen som den är eller med vaniljsås. Tiina Strandberg |My Berry Forest