Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri smörgåstårta

Glutenfri smörgåstårta

Glutenfri smörgåstårta

Recept av Iina Sarkama | Iinabites
0.0 från 0 röster
Tillagningstid

1

timme 

Ingredienser

  • 5 dl Virtasalmi Cereal Product glutenfri lätt mjölmix

  • 5 dl vatten

  • 50 g färsk jäst

  • 1 msk socker

  • 1 msk rypsolja

  • 1 tsk salt

  • Tzatziki-fyllning (för 1 lager)
  • 2/3 gurka

  • 2 vitlöksklyftor

  • 200 g färskost naturell

  • Grönsaksfyllning (för 2 lager)
  • 150 g färskost utan smak

  • 150 g crème fraiche

  • 150 g fetaost

  • 1 dl soltorkad tomat

  • 1 Söt paprika

  • 1/3 från ärtskidan

  • Pippuria

  • Yrittsalzaa

  • För provsmakning
  • 1 dl vatten

  • Juice av en halv lime

  • Glasyr och dekoration
  • 200 g Gräslöksfärskost

  • Ärta versoa

  • Ärtor

  • Ätbara blommor

Beredning

  • Lös upp jästen i vatten. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda. Det finns inget behov av att knåda degen.
  • Täck skålen med ny plastfolie och ställ den på en dragfri plats för att jäsa i en timme.
  • Förvärm ugnen till 175 grader.
  • Smörj en rektangulär brödform med bakspray.
  • Häll bröddegen i bakformen och grädda på nedre falsen i ugnen i ca 60 minuter.
  • Låt brödet svalna. Skär eventuellt bort skorpan från brödets ovansida, kanter och undersida. Skär brödet vågrätt i fyra bitar.
  • Tzatziki-fyllning
  • Riv gurkan och låt den rinna av i ett durkslag en stund.
  • Blanda gurksåsen med färskosten. Tillsätt den krossade vitlöken och blanda.
  • Grönsaksprov
  • Hacka de soltorkade tomaterna, paprikan och ärtskotten.
  • Blanda färskost, crème fraiche och hackade grönsaker. Smula fetaosten för hand och blanda.
  • Krydda med peppar och salt.
  • Montering av en smörgåstårta
  • Fukta smörgåstårtans botten med limevatten. Fördela 1/2 av grönsaksfyllningen ovanpå.
  • Lägg ytterligare ett lager bröd ovanpå och fukta med limevattnet. Fördela tzatzikifyllningen ovanpå.
  • Lägg det tredje lagret bröd ovanpå och fukta med limevattnet. Fördela resten av grönsaksfyllningen ovanpå.
  • Lägg det fjärde brödlagret ovanpå och fukta med limevattnet. Täck över smörgåstårtan med ny plastfolie och låt jäsa i minst några timmar i kylen.
  • Ta bort den färska folien och dekorera smörgåstårtan med gräslöksfärskost, ärtskott, ärtor och ätbara blommor.

    Iina Sarkama | Iinabites

Tips

  • Tips! Du kan göra glutenfria krutonger av brödskorporna till din sallad!
  • Servera med picklad rödlök och ärtor som tillbehör. Var och en kan servera tillbehören efter egen smak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.