Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri Focaccia

Glutenfri focaccia

Glutenfri focaccia

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
5.0 från 1 röst
Tillagningstid

30

minuter

Glutenfri focaccia är ett italienskt bröd som kan ätas som tillbehör eller som en egen rätt.

Ingredienser

Beredning

  • Lös upp jästen i varmt vatten.
  • Tillsätt salt, sirap, olja och mjöl.
  • Blanda kraftigt tills den är jämn.
  • Olja in en långpanna (20*30 cm) eller klä den med bakplåtspapper.
  • Häll degen i formen och låt den jäsa i minst en halvtimme.
  • Smörj ytan med olja när den lyfts upp.
  • Tryck ut oliverna på degytan och strö över fingersalt.
  • Baka i 200 grader i 30-40 minuter.
  • Strö över soltorkade tomater och rosmarin.
  • Glutenfri focaccia är som bäst när den är färsk.

Tips

  • Glutenfritt bröd kan lätt förbli rått, så baka med måtta under lång tid
  • Soltorkade tomater bränns lätt i en varm ugn, så du kan lägga dem i bakat bröd. Du kan doppa körsbärstomaterna i degen innan du bakar för att tillaga dem
  • Om du vill göra en limpa, dubbla portionen och använd en bakplåt med hög kant
  • Var försiktig med saltet, eftersom oliver också är salta.
  • Du kan också utelämna flingorna och tillsätta samma mängd mjöl
  • Virtasalmi Cereal Products mjölblandningar innehåller psyllium, så det finns inget behov av att tillsätta det längre. tsk Om du vill kan du dock blanda 1 psyllium i degen.

4 Kommentarer

  1. durramjölI skåpet kan du hitta sorghum mjölmix, bovetemjöl, morot mjölmix, havremjöl och . Vilka av dessa skulle du använda och i vilka proportioner?

    Mjöl utom för havregryn, dina underbara produkter!

    1. Hej Päivi,

      Av dessa produkter skulle jag välja sorghum mjölmix för detta recept, eftersom det redan innehåller psyllium och har en jämn konsistens. Tillsätt 5 dl mjöl till att börja med och tillsätt mer om det behövs. Den här degen ska vara ganska lös!

  2. Jag gjorde den enligt instruktionerna, men mjölet var sorghum mjölmix, som jag använde strax under 6 dl. Jag tillsatte också en tesked psyllium. Det blev bra.

    1. Hej,
      Tack för ditt tips att byta ut mjölet till sorghum-mjöl 🙂 och kul att höra att du gillade det 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.