Startsida " Glutenfria recept " Glutenfri britakaka
Glutenfri britakaka
Publicerad på
Glutenfri britakaka
Recept av Marika Kaila
Portioner
18
stTillagningstid
30
minuterGlutenfri brittisk tårta är en av sommarens bästa godbitar. Du kan förbereda tårtbottnarna i förväg och sedan fylla tårtan när du får färska jordgubbar från marknaden eller prova såsfyllningen i receptet. Prova och bli förälskad i Britakakake!
Ingredienser
- Botten
200 g mjukt smör
2 dl socker
2 tsk äkta vaniljsocker
4 äggula
1,5 dl grädde
3 tsk bakpulver
2 dl Ljus glutenfri mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
- Maräng
4 protein
1,75 dl socker
- Mellan
3 prk Bonas partner-sås
6 dl grädde
1 prk (250 g) mjölkkvarg
3 msk vaniljkrämspulver
4 msk farinasocker
Beredning
- Botten
- Rör det mjuka smöret och sockret till en fluffig massa.
- Tillsätt grädde och äggulor och blanda väl.
- Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem till skummet.
- Häll upp på ett bakplåtspapper på ett bakplåtspapper och gör en maräng.
- Maräng
- Vispa äggvitorna och sockret till ett hårt skum och bred marängen över bottnen. Om du kan vända marängskålen upp och ner så att marängen inte lossnar ur skålen, är marängen tillräckligt hård för att skumma.
- Baka i varmluftsugn i 175'c i ca 30 min. Låt svalna tills den är kall.
- Skär i hälften. Ta bort bottnarna från bakplåtspappret med t.ex. en palettkniv och dra palettkniven hela vägen mellan bottnen och bakplåtspappret, men bara när bottnen är kall.
- Mellan
- mjölkkvargVispa grädde, vaniljkrämspulver och farinsocker, tillsätt slutligen .
- Fördela hälften av paradisblandningen ovanpå och hälften av vispgräddeblandningen och lägg den andra hälften ovanpå botten.
- Fördela resten av gräddblandningen på toppen och dekorera som du vill.
Njut av en glutenfri brittisk kaka till kaffet. Marika Kaila |Handledslappande bakverk