Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri och vegansk sparrispasta med fetaost

Glutenfri och vegansk feta- och sparrispasta

Pasta med sparris och fetaost

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

20-30

st
Tillagningstid

12

Protokoll

Ingredienser

  • 5 dl Virtasalmi Cereal Produkt durra mjölmix

  • 0,5 tsk salt

  • 0,5 tsk bakpulver

  • 250 g veganskt "smör", rumstempererat

  • 1 dl osötad sojayoghurt, grekisk stil

  • Fyllning
  • 2 små schalottenlök eller 1 stor lök

  • Ett knippe sparris, varav ca 8

  • n 100 g Vegansk "feta", en gryta i grekisk stil

  • 2 rkl hackad färsk basilika eller 1 tesked torkad basilika

  • Salt efter smak

  • Pippuria

  • Veganskt "smör" för stekning

  • Smörjning
  • n. 0,5 dl osötad sojayoghurt, grekisk stil

  • 2 msk vatten

  • 1 tl tamarisås (inte nödvändigt, du kan också bara göra en gurt- och vattenblandning)

Beredning

  • Blanda ihop de torra ingredienserna till pastadegen: sorghum-mjölblandning, salt och bakpulver. Vänd för hand ner det rumstempererade "smöret" och slutligen, med en slev, sojayoghurten. Lägg degen på ett mjölat bakplåtspapper med sorghum-mjölblandningen och kyl i cirka en timme.
  • Hacka löken i små bitar. Skär bort de hårda stjälkarna på sparrisen och hacka ca 8 stjälkar i små bitar. Stek löken i "smör" tills den mjuknar. Ställ åt sidan.
  • Stek den hackade sparrisen i "smöret" på medelvärme i cirka fem minuter eller tills den mjuknar något.
  • Blanda friterad lök, sparris, smulad vegansk "feta" och basilikakvistar i en skål. Smaka av och tillsätt salt och peppar efter smak.
  • Blanda ihop blandningen till degen. Tamarisåsen ger lite extra smak och färg till blandningen, men det är inte nödvändigt.
  • Förvärm ugnen till 200°C.
  • När degen har stelnat i kylen, mjöla bakplåtspappret med sorghum-mjölblandningen. Ta också en liten klick sorghum-mjölblandning på kanten av plåten så att du lätt kan tillsätta mjöl om det behövs.
  • Vegansk deg är lätt att kavla ut, men för bästa resultat handpressar du degen tills den blir tunn. Ta ca 1-1,5 matskedar av degen och kavla ut den på en mjölad yta till antingen en rund eller trekantig form. Tryck också ut en annan deg av samma storlek och form på en mjölad yta.
  • Du kan t.ex. göra runda skivor som är ca 8 cm i diameter och några millimeter tjocka. Lägg en matsked fyllning i mitten av skivan och lämna cirka 1 cm utrymme runt kanterna. Ta bort en av de runda degskivorna från bottnen med en tunn spatel och lägg den ovanpå fyllningen. Tryck ihop kanterna och använd en kniv för att skära bort eventuellt överskott.
  • Upprepa detta för varje pastej. Du kan också göra större pastejer och vilken form du vill. Det viktigaste att komma ihåg är att trycka ut degen på en mjölad yta så tunt som möjligt, men inte för tunt, så att degen inte går sönder.
  • Lägg de färdiga pirogerna på en bakplåt på ett bakplåtspapper. Smörj var och en väl med gurtblandningen.
  • Grädda patéerna i ugnen i 12-15 minuter, beroende på storlek på paté och ugn.

    Tiina Strandberg | My Berry Forest 

Tips

  • Servera patéerna med överbliven sparris, t.ex. genom att steka sparrisen i "smör".
  • Denna deg gör också en fantastisk smakrik glutenfri och vegansk pajbotten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.