Hemsidan " Ljus Glutenfri Mjölblandning " Glutenfri och vegansk lemonadpaj
Glutenfri och vegansk lemonadpaj
Publicerad på
Limepaj
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Tillagningstid
15
minuterIngredienser
3dl(225 g) Viljatuote Ljus Glutenfri Mjölmix
0,5 dl socker
0,5 dl farinsocker
0,25 tsk salt
100 g veganskt "smör", t.ex. Eleplant eller Naturli, rumstempererat
2 msk sojayoghurt med vanilj, grekisk stil
- Fyllning
4 dl kokosmjölk
1 dl sojayoghurt med vanilj, grekisk stil
1 dl limesaft (ca 2 limefrukter)
2 dl florsocker
2 tsk agar agar pulver
1 rivet limeskal
tsk (1 matcha eller annat grönt pulver)
- Dessutom
2 lime för garnering
Vegansk whiskey med skum
Beredning
- Förvärm ugnen till 180 grader.
- Smörj en 24 cm långpanna med veganskt "smör"
- Blanda ihop de torra ingredienserna till bottnen: mjölblandning, socker och salt. Vänd ner det rumstempererade, lätt mjukade "smöret". Tillsätt sojayoghurten och knåda degen för hand tills den är smidig.
- Tryck ut bottnen jämnt över den smorda formens botten och sidor. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills bottnen fått färg.
- Låt bottnen svalna helt innan du lägger på fyllningen.
- Vispa ihop 2 dl kokosmjölk, limesaft, sojayoghurt, florsocker, rivet limeskal och grönt pulver i en skål. Grönt pulver är inte obligatoriskt, det ger en lätt grönaktig nyans till pajen.
- tsk Blanda 2 dl kokosmjölk och 2 agarpulver i en kastrull. Låt vätskan koka upp och låt den bubbla på låg värme i 2-3 minuter.
- Häll kokosmjölk-agarblandningen i vätskan i skålen och rör om tills den är jämn. Häll vätskan över den kylda pajskorpan.
- Låt citronpajen stelna i kylen över natten.
- Ta försiktigt ut limepajen ur formen och garnera med tunna skivor av lime.
Servera pajen med vispad grädde. Tiina Strandberg |My Berry Forest
Tips
- Den här pajbotten är en utmärkt glutenfri och vegansk bas för alla typer av pajer. Prova den också som en citronversion eller med bär, till exempel!