Hemsidan " Glutenfritt fullkornsmjöl Dark TEF " Glutenfri mörk filétårtbotten
Glutenfri mörkt fylld tårtbotten
Publicerad på
Glutenfri mörkt fylld tårtbotten
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Tillagningstid
30
minuterDen glutenfria mörka fyllda tårtbotten får en underbar färg och nötaktig smak från Virtasalmis glutenfria teffmjöl. Prova den och älska den också!
Ingredienser
4 ägg
2 dl Indiskt socker (eller 1½ dl socker)
1,75 dl Virtasalmi Spannmålsprodukt Glutenfri Mörkt Teffmjöl
(1 tsk bakpulver)
Beredning
- Vispa ägg och socker skummigt, tillsätt mjölet och häll i den smorda ugnsformen.
- Grädda kakan i 175°C varm ugn i 30-35 minuter.
- Den glutenfria mörka fyllda tårtbottnen är chokladbrun och har en subtil nötaktig smak.
- Tårtbottnen är perfekt för till exempel olika sorters chokladtårtor eller färgglada bärtårtor. Du kan också frysa in tårtbottnen färsk och fylla den senare. I så fall måste du räkna med flera timmars avfrostning.