Hemsidan " Glutenfritt mörkt fullkornsrismjöl " Glutenfria vaniljkex
Glutenfria vaniljbiskvier
Publicerad på
Glutenfria vaniljbiskvier
Recept av Kirsi Euspilys
Portioner
12
stTillagningstid
20
minuterEnkla äggfria och glutenfria vaniljsmördegskakor gjorda på potatismos och Virtasalmi Cereal Products mörka rismjöl. Prova detta enkla recept och älska det!
Ingredienser
100 g smör
1 dl socker
1 dl potatispuré
1 dl Virtasalmi's Grain Product Glutenfritt mörkt fullkornsrismjöl
1,25 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
Beredning
- Rör ihop smör och socker till en grädde.
- Tillsätt potatismoset i små omgångar och rör om hela tiden.
- Vispa degen i ytterligare ett par minuter.
- Tillsätt de torra ingredienserna som blandats ihop
- Använd händerna för att rulla degen till bollar på ett bakplåtspapper och platta till dem något.
- Degen ger ca 12 stora eller 20 mindre limpor.
- Grädda kakorna i 20-25 minuter i 200°C varm ugn.
Glutenfri vaniljsmördeg är som bäst när den är lite varm. Kirsi Epäpäilys |Villa Kanervas bakugn