Hemsidan " Glutenfri Mjölmix för Bullar " Glutenfria Pastel de Nata-bakelser
Glutenfria Pastel de Nata-bakelser
Publicerad på
Glutenfria Pastel de Nata-bakelser
Recept av Kirsi Euspilys
Portioner
12
stTillagningstid
15
minuterDe läckra glutenfria Pastel de Nata-bakverken är gjorda av Virtasalmi Cereal Products' mjölmix för bullar.
Ingredienser
- Deg
100 g smör
100 g mjölkkvarg
0,75 tsk Bakpulver
- Fyllning
2 dl vispgrädde
1 dl röd mjölk
0,5 dl farinsocker
1 tsk citronarom (eller citronskal)
2 tsk vaniljsocker
0,25 tsk Kanel
3 äggula
florsocker för dekoration
Beredning
- Deg
- mjölkkvargBlanda det mjuka smöret och .
- Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i blandningen.
- Fyllning
- Koka grädden, mjölken och kryddorna i ett vattenbad i ca 10 minuter (i ett vattenbad bränner inte mjölken fast i botten).
- Vispa äggulorna och sockret tills det är ljust och fluffigt.
- Låt gräddblandningen svalna och rör i skummet.
- Kavla ut smördegen och använd ett dricksglas för att göra runda ämnen.
- Smörj muffinsplåten och häll smeten i formarna.
- Smeten räcker till ca 12 muffinsformar.
- Stick hål i botten med en gaffel och skeda 3 matskedar fyllning i varje muffin.
- Grädda bakverken i 200°C ugn i 15 minuter tills de fått fin färg.
Du kan dekorera den avsvalnade glutenfria Pastel de Nata med florsocker. Kirsi Epäpilys |Villa Kanervan Bakugn