Hemsidan " Glutenfri Mjölmix för Bullar " Glutenfria Pastel de Nata-bakelser

Glutenfria Pastel de Nata-bakelser

Glutenfria Pastel de Nata-bakelser

Recept av Kirsi Euspilys
0.0 från 0 röster
Portioner

12

st
Tillagningstid

15

minuter

De läckra glutenfria Pastel de Nata-bakverken är gjorda av Virtasalmi Cereal Products' mjölmix för bullar.

Ingredienser

  • Deg
  • 100 g smör

  • 100 g mjölkkvarg

  • 1,25 dl Viljatuote Glutenfri Mjölmix för Bullar

  • 0,75 tsk Bakpulver

  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde

  • 1 dl röd mjölk

  • 0,5 dl farinsocker

  • 1 tsk citronarom (eller citronskal)

  • 2 tsk vaniljsocker

  • 0,25 tsk Kanel

  • 3 äggula

  • florsocker för dekoration

Beredning

  • Deg
  • mjölkkvargBlanda det mjuka smöret och .
  • Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i blandningen.
  • Fyllning
  • Koka grädden, mjölken och kryddorna i ett vattenbad i ca 10 minuter (i ett vattenbad bränner inte mjölken fast i botten).
  • Vispa äggulorna och sockret tills det är ljust och fluffigt.
  • Låt gräddblandningen svalna och rör i skummet.
  • Kavla ut smördegen och använd ett dricksglas för att göra runda ämnen.
  • Smörj muffinsplåten och häll smeten i formarna.
  • Smeten räcker till ca 12 muffinsformar.
  • Stick hål i botten med en gaffel och skeda 3 matskedar fyllning i varje muffin.
  • Grädda bakverken i 200°C ugn i 15 minuter tills de fått fin färg.


  • Du kan dekorera den avsvalnade glutenfria Pastel de Nata med florsocker. Kirsi Epäpilys |Villa Kanervan Bakugn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.