Gluteenittomat Pastel de Nata Leivokset

Maistuvat leivonnaiset Virtasalmen Viljatuotteen pullajauhoseoksesta.

AINEKSET

TAIKINA
100 g voita
100 g maitorahkaa
1.25 dl Virtasalmen Viljatuotteen gluteenitonta pullajauhoseosta
0.75 tl leivinjauhetta

TÄYTE
2 dl kuohukermaa
1 dl punaista maitoa
0.5 dl fariinisokeria
1 tl sitruuna-aromia (tai sitruunan kuorta)
2 tl vaniljasokeria
0.25 tl kanelia
3 kananmunan keltuaista

tomusokeria koristeluun

VALMISTUS

TAIKINA
Sekoita pehmeä voi ja maitorahka.
Sekoita kuivataineet keskenään ja nypi seokseen.

TÄYTE
Keitä kermaa, maitoa ja mausteita noin 10 minuuttia vesihauteessa.
(vesihauteessa maito ei pala pohjaan.)
Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyksi vaahdoksi.
Anna kermaseoksen jäähtyä ja sekoita vaahto sekaan.

Kaulitse voitaikina ja ota juomalasilla siitä pyöreitä aihioita.
Voitele muffinivuoka ja laita taikinan koloihin.
Taikinasta tulee noin 12 muffinipohjaa.
Pistele haarukalla pohjaan reiät ja lusikoi jokaiseen muffiniin 3 ruokalusikallista täytettä.

Paista leivonnaisia 200 asteessa leivinuunissa 15 minuuttia kunnes ovat kauniin ruskeat.
Jäähtyneet leivonnaiset voi koristella tomusokerilla.

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *