Hemsidan " Glutenfri Psyllium " Glutenfria skinkskivor
Glutenfria skinkskivor
Publicerad på
Glutenfria skinkskivor
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Tillagningstid
25
minuterGlutenfria skinkskivor är perfekta som mellanmål, till exempel vid kaffebordet. Prova och älska!
Ingredienser
- Smördeg med kvarg
250 g kvarg
250 g smör
1 tsk bakpulver
- Fyllning
200 g skinka
3 kokt ägg
0,5 dl hackad persilja
0,25 tsk salt
0,25 tsk vitpeppar
Ägg för smör och sesamfrön på toppen
Beredning
- Smördeg med kvarg
- kvarg Rör ner psyllium i det mjuka smöret.
- Tillsätt de torra ingredienserna som har blandats ihop.
- Blanda degen till en jämn smet och lägg den i plastfilmen, pressad till en skiva.
- Låt härda på en sval plats i minst en timme.
- Fyllning
- Ta ut degplattan ur kylskåpet.
- Lägg på en plåt med bakplåtspapper och kavla ut till en skiva.
- Hacka skinka och ägg och fördela dem på bakplåtspapperet.
- Strö över persilja, salt och peppar.
- Rulla ihop bakplåtspapperet till en tät rulle på ett bakplåtspapper, som en rulltårta.
- Skär rullen i 1,5-2 cm tjocka skivor.
- Lägg på ett bakplåtspapper på en bakplåt med den skurna sidan uppåt.
- Pensla med ägg och strö över sesamfrön för att dekorera toppen.
- Baka i 200 grader i ca 25 minuter.
Glutenfria skinkskivor är som godast när de svalnat något. © Raija Alatalo