Hemsidan " Glutenfritt hirs mjöl " Glutenfria tebröd
Glutenfria tebröd
Publicerad på
Glutenfria tebröd
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
9-12
stTillagningstid
15
minuterSnabba och riktigt enkla glutenfria scones gjorda på hirsmjöl och en lätt glutenfri mjölmix från Virtasalmi Cereal Products. Degen ger 9-12 bitar.
Ingredienser
3 dlLjus Glutenfri Mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
1,5 tsk bakpulver
0,75 tsk salt
2,5 dl Vatten
3 msk matolja
Beredning
- Förvärm ugnen till 225 °C.
- Mät upp de torra ingredienserna i en bunke, tillsätt den varma vätskan och blanda degen till en jämn smet.
- Lyft upp degen med en sked på ett bakplåtspapper och platta ut till tunna runda limpor.
- Stick brödet några gånger med en gaffel och grädda i ca 15 minuter.
- Servera genast.
- Glutenfria scones kan också bakas med en vanlig vit mjölmix.
- Tebrödsdegen passar också bra som pajbotten till salta pajer.