Hemsidan " Glutenfri Fint Bovetemjöl " Glutenfria pizzor
Glutenfria små pizzor
Publicerad på
Glutenfria små pizzor
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
n. 24
stTillagningstid
12
minuterGlutenfria pizzor är läckra snacks för en picknick eller en picknicklunch. Degen räcker till ca 24 pizzor.
Ingredienser
- Botten
5 dl varmt vatten
1 tsk salt
1 msk psyllium
bovete- eller rismjöl för bakning
- Fyllning
2 prk tomatpuré
3 prk tonfisk i olja
1 lök
1 prk oliver (ca 100 g)
1 liten paprika
pizzakrydda eller oregano
Beredning
- Botten
- Blanda de torra ingredienserna, tillsätt vätskan och blanda ordentligt.
- Degen blir fastare efter några minuters knådning.
- Låt degen vila en stund.
- Dela degen i 24 bitar och platta ut bitarna till små, runda pizzabottnar.
- Använd tillräckligt med mjöl för att hjälpa
- Fyllning
- Fördela tomatpastan på botten.
- Hacka lök, oliver och paprika var för sig, blanda dem med tonfisken och fördela fyllningen på pizzorna.
- Fyllningens saftighet kommer från oljan.
- Grädda i 225°C ugn i 12-15 minuter, tills skorpan är lätt brynt.
- Glutenfria pizzor är som godast när de är lätt kylda.
Ett riktigt enkelt och bra recept! Jag hade lite fint rismjöl i skåpet, så jag använde det, vilket kan ha gjort degen lite svårarbetad. Jag gjorde två stora pizzor direkt på bakplåtspappret, funkade jättebra det också.