Etusivu » Gluteeniton Hieno Tattarijauho » Gluteenittomat Pikkupitsat
Gluteenittomat Pikkupitsat
Resepti julkaistu
Gluteenittomat Pikkupitsat
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
n. 24
kplKypsennysaika
12
minuuttiaGluteenittomat pikkupitsat ovat herkullisia pikkupurtavia piknikille tai evääksi retkelle. Taikinasta tulee noin 24 kpl pitsoja.
Ainekset
- Pohja
5 dl lämmintä vettä
1 tl suolaa
1 rkl psylliumia
1 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tummaa Riisijauhoa
leipomiseen tattari- tai riisijauhoa
- Täyte
2 prk tomaattipyrettä
3 prk tonnikalaa öljyssä
1 sipuli
1 prk oliiveja (noin 100 g)
1 pieni paprika
pitsamaustetta tai oreganoa
Valmistus
- Pohja
- Yhdistä kuiva-aineet keskenään, lisää neste ja sekoita huolellisesti.
- Taikina kiinteytyy muutaman minuutin vaivaamisen jälkeen.
- Anna taikinan levähtää hetki.
- Jaa taikina 24 osaan ja taputtele paloista pieniä, pyöreitä pitsapohjia.
- Käytä apuna riittävästi jauhoa
- Täyte
- Levitä pohjille tomaattipyre.
- Hienonna sipuli, oliivit ja paprika erikseen, yhdistä ne tonnikalaan ja levitä täyte pitsoille.
- Täytteen mehevyys syntyy öljystä.
- Paista 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia eli kunnes pohja saa hieman ruskeaa väriä.
- Gluteenittomat pikkupitsat ovat parhaimmillaan hiemän jäähtyneinä.
Todella helppo ja hyvä ohje! Kaapissa oli valmiina hienoa riisijauhoa, joten käytin sitä voi olla että sen takia taikina jäi vähän vaikeasti käsiteltäväksi. Tein kaksi isoa pizzaa suoraa leivi paperille, onnistui erinomaisesti niinkin.