Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Kinkku-juustopiirakka
Gluteeniton Kinkku-juustopiirakka
Resepti julkaistu
Gluteeniton Kinkku-juustopiirakka
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Määrä
1
pellillinenKypsennysaika
30
minuuttiaTämä tuhti gluteeniton kinkku-juustopiirakka sopii niin kahvipöytään kuin lauantai illan herkuksi, pohjassa käytetty Virtasalmen Viljatuotteen vaaleaa gluteenitonta jauhosesota.
Reseptistä tulee pellillinen, puolita piirakkavuokaan.
Ainekset
- Pohja
150 g margariinia
4 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
0,5 tl suolaa
1 dl juustoraastetta
1 dl kylmää vettä
- Täyte
350 g (1 pss) kinkkusuikaleita
250 g (1 prk) Valio Koskenlaskija Ruoka Cheddar
2 kananmunaa
4 dl juustoraastetta
1 purjo
n. 1 dl hienonnettua persiljaa
mausta esimerkiksi mustapippurilla ja valkosipulijauheella
Valmistus
- Pohja
- Sekoita pehmeä rasva, juustoraaste ja kuivat ainekset sekaisin.
- Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Nosta taikina hetkeksi jääkaappiin.
- Levitä taikina sitten leivinpaperin päälle pellille.
- Pistele pohjaan haarukalla reikiä ja esipaista 225 asteessa 10 minuuttia.
- Täyte
- Huuhtele ja hienonna purjo. Käytä ainakin valkoinen osa. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä esipaistetun pohjan päälle.
- Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia uunin keskitasolla.
- Gluteeniton Kinkku-juustopiirakka on parhaimmillaan lämpimänä mutta maistuu herkulliselta myös kylmänä.