Durra - glutenfritt, mångsidigt mjölalternativ

Durra - ett mångsidigt glutenfritt alternativ
Vad vet du om durra - eller sorghum - förutom att det är lämpligt för glutenfri bakning? Detta mångsidiga sädesslag är ett av de fem mest använda spannmålen i världen och är särskilt populärt i Afrika, Indien och Sydamerika.
Men vad är det som gör durra så speciellt? Den här artikeln ger dig en omfattande översikt över fördelarna med sorghum, hur du använder det och varför det bör finnas i varje glutenfritt bagerikök. Du får också tips från en spannmålsexpert om hur du kan använda durra.
Bakningsegenskaper och bakning >>
Tips för attlyckas >>
Vad använder jag durramjöl eller mjölmix till ? >>
Vi presenterar fullkornsdurramjöl >>
Unik Durramjölsmix >>
Många goda skäl att välja en durramjölsblandning >>
Prova det och älska det >>
15 frågor - svar från expert på spannmålsprodukter
Hållbar och miljövänlig odling av durra
Durra är en sann överlevare. Den trivs i torra och varma förhållanden, vilket gör den till ett hållbart odlingsalternativ inför klimatförändringarna. Om världen behöver ett spannmål som är motståndskraftigt mot klimatförändringar är durra en stark kandidat. På Viljatuote vill vi vara med och bidra till att fler och fler av våra kunder får i sig detta mångsidiga och ekologiska spannmål.
Glutenfri durra är också lämplig för många allergiker
Att baka glutenfritt kan verka som ett salladste, i alla fall för nybörjare, men durra gör det mycket enklare! durramjöl är glutenfritt och passar därför personer med celiaki och glutenkänslighet. Det kan också vara en livräddare för dem som får symtom av inhemska korn som vete, korn, råg och havre.
Observera dock att durra är nära besläktat med hirs, så om du är allergisk mot hirs durra du diskutera med din läkare om du kan prova durra. Durra har ett högt fiberinnehåll (6-8%) och är därför ett bra komplement för att täcka det dagliga fiberbehovet. Durra är därför ett populärt och lämpligt alternativ för många människor med matsmältnings- och magproblem.
Om egenskaper och användning av Durra
Tips för att börja ett glutenfritt liv
Det kan ta tid att vänja sig vid en ny diet: bli inte avskräckt om du gör misstag vid glutenfri matlagning eller bakning. Att lära sig är en del av processen.
Planera dina måltider i förväg: det hjälper dig att undvika frestelser i form av glutenhaltiga livsmedel. Hitta glutenfria recept från dina favoritrestauranger.
Ha glutenfria snacks till hands: på så sätt har du alltid något att äta när du blir hungrig.
Fråga och se till att rätterna är glutenfria: När du äter ute, fråga om de erbjuder glutenfria alternativ.
Förvara livsmedel och ingredienser på rätt sätt: se till att glutenfria och glutenhaltiga livsmedel aldrig kommer i kontakt med varandra. Om det behövs, använd andra redskap och tillbehör, t.ex. skärbrädor, kavel och stekpannor, endast för glutenfri bakning och matlagning.
För mer information om glutenfri kost, se följande källor som vi använder:
- Celiakiförbundet: glutenfri kost
- Duodecim Health Library :Nutritionsbehandling av irritabel tarmsyndrom
- Webbplatsen för Ruokarajoitteiset (Matbegränsade personer) gruppen helenakemppainen.com
- Birkalands allergi- och astmaförbunds webbtjänst för personer med specialdieter Erimenu.fi
Andra relaterade artiklar
Glutenfri kost för idrottare
Lyckas med glutenfri bakning
Glutenfri vardag och fest
Dela artikeln