Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri potatissallad med sötpotatisdumplings

Glutenfri potatissallad med ett stänk av gluten

Glutenfri potatissallad med ett stänk av gluten

Recept av Marika Ahonvala, foto av Maisa Korpula
4.2 från 20 röster
Förberedelsetid

12

timmar 
Gräddningstid

2

timmar 

En saftig potatisrätt är en av delikatesserna på julbordet. Med sorghum-mjöl kan du njuta av en potatisrätt utan att använda glutenhaltigt mjöl.

Ingredienser

Beredning

  • Koka de tvättade, mjöliga potatisarna hela med skalet på, utan salt. Spara kokvattnet.
  • Skala de mogna potatisarna och mosa dem med kokvattnet. durramjöl msk Tillsätt 1-2 /kilo potatis till moset. Blanda väl.
  • Förvärm ugnen till 55-60 grader. Lägg blandningen i en stor ugnsform eller skål och ställ in i ugnen för att blötläggas i 11-12 timmar.
  • Efter blötläggning, tillsätt salt, smör och sirap till blandningen. Smaka av och krydda efter din smak. Tillsätt mjölk för att få en lös pasta.
  • Baka i 150°C varm ugn i 1,5-2 timmar.

Tips

  • Om du planerar att frysa in potatissalladen, frys in den rå och baka den strax före servering. Du får en saftigare finish.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.