Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri potatissallad med sötpotatisdumplings
Glutenfri potatissallad med ett stänk av gluten
Publicerad på
Glutenfri potatissallad med ett stänk av gluten
Recept av Marika Ahonvala, foto av Maisa Korpula
Förberedelsetid
12
timmarGräddningstid
2
timmarEn saftig potatisrätt är en av delikatesserna på julbordet. Med sorghum-mjöl kan du njuta av en potatisrätt utan att använda glutenhaltigt mjöl.
Ingredienser
- Infiltration
1 kg mjölig potatis
vatten
1-2 msk Fullkornsmjöl av sorghum från Virtasalmi Cereal Products
- Före stekning
salt
50-100 g smör
sirap
mjölk
Beredning
- Koka de tvättade, mjöliga potatisarna hela med skalet på, utan salt. Spara kokvattnet.
- Skala de mogna potatisarna och mosa dem med kokvattnet. durramjöl msk Tillsätt 1-2 /kilo potatis till moset. Blanda väl.
- Förvärm ugnen till 55-60 grader. Lägg blandningen i en stor ugnsform eller skål och ställ in i ugnen för att blötläggas i 11-12 timmar.
- Efter blötläggning, tillsätt salt, smör och sirap till blandningen. Smaka av och krydda efter din smak. Tillsätt mjölk för att få en lös pasta.
- Baka i 150°C varm ugn i 1,5-2 timmar.
Tips
- Om du planerar att frysa in potatissalladen, frys in den rå och baka den strax före servering. Du får en saftigare finish.