Glutenfri Majsmjöl, 3 kg

10,70 

Glutenfritt majsmjöl är lämpligt för både bakning och matlagning. Du kan använda majsmjöl för att göra såser och glass, som ingrediens i tortillas eller i pannkakor etc.

Se recept som innehåller den här produkten →.

Artikel nr: 06-01-002 Kategori: , Etiketter: ,

Glutenfritt majsmjöl är lämpligt för både bakning och matlagning. Du kan använda majsmjöl för att göra såser och glass, som ingrediens i tortillas eller i pannkakor.

Se receptvideon för en utsökt saftig yoghurtkaka här.

Majs är en av världens viktigaste spannmålsgrödor och odlas både som föda för människor och som djurfoder. Majsen har sitt ursprung i Centralamerika, den kom till Europa som ett resultat av Columbus expeditioner strax före början av 1500-talet. Majs kräver mycket värme för att växa bra. Eftersom odlingssäsongen för majs är begränsad i Finland, kommer den majs som används i Virtasalmis produkter från Frankrike.

Majs innehåller bland annat kalcium, kalium, järn, magnesium, B- och E-vitaminer.

Majsmjölet i spannmålsprodukten är fritt från tillsatser, konserveringsmedel och GMO.

Se även våra andra majsprodukter här

NÄRINGSINNEHÅLL100g
Energi1504 kJ / 355 kcal
Fett,
varav mättat
3,0 g,
0,39 g
Kolhydrater,
varav sockerarter
76 g,
2,0 g
Kostfiber3,0 g
Protein6,4 g
Salt< 0,1 g
Vikt3,02 kg
Tillverkare

Virtasalmen Viljatuote Oy



Våra produkter är certifierade av AOECS-Association of European Coeliac Societies (AOECS-Association of European Coeliac Societies) som glutenfria. Du kan hitta en aktuell lista över produkter som har tilldelats den glutenfria märkningen på Coeliac Association. För att kvalificera sig för märkningen krävs en årlig revision av AOECS-standarden för glutenfria livsmedel (AOECS-standard för glutenfria livsmedel).


Viljatuote © 2024 Virtasalmen Oy | Glutenfritt mjöl & mjölblandningar