Glutenfri Majsmjöl, 3 kg
10,70 €
Glutenfritt majsmjöl är lämpligt för både bakning och matlagning. Du kan använda majsmjöl för att göra såser och glass, som ingrediens i tortillas eller i pannkakor etc.
Glutenfritt majsmjöl är lämpligt för både bakning och matlagning. Du kan använda majsmjöl för att göra såser och glass, som ingrediens i tortillas eller i pannkakor.
Se receptvideon för en utsökt saftig yoghurtkaka här.
Majs är en av världens viktigaste spannmålsgrödor och odlas både som föda för människor och som djurfoder. Majsen har sitt ursprung i Centralamerika, den kom till Europa som ett resultat av Columbus expeditioner strax före början av 1500-talet. Majs kräver mycket värme för att växa bra. Eftersom odlingssäsongen för majs är begränsad i Finland, kommer den majs som används i Virtasalmis produkter från Frankrike.
Majs innehåller bland annat kalcium, kalium, järn, magnesium, B- och E-vitaminer.
Majsmjölet i spannmålsprodukten är fritt från tillsatser, konserveringsmedel och GMO.
Se även våra andra majsprodukter här
NÄRINGSINNEHÅLL | 100g |
---|---|
Energi | 1504 kJ / 355 kcal |
Fett, varav mättat | 3,0 g, 0,39 g |
Kolhydrater, varav sockerarter | 76 g, 2,0 g |
Kostfiber | 3,0 g |
Protein | 6,4 g |
Salt | < 0,1 g |
Vikt | 3,02 kg |
---|---|
Tillverkare | Virtasalmen Viljatuote Oy |