Startsida " Glutenfria recept " Söta bakverk " Kakor och småkakor " Wilhelmina-kex med Durramjölblandning
Wilhelmina-kex med Durramjölblandning
Publicerad på
Wilhelmina-kex med Durramjölblandning
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
30 - 40
stTillagningstid
15
minuterIngredienser
200 g smör
2 dl socker (eller 1dl vanligt socker och 1dl farinsocker)
2 msk sirap (mörk)
1 bitar äggula
5 dl Durramjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
1 msk vaniljsocker
2 tsk baksoda
Beredning
- Vispa ihop rumstempererat smör, socker och sirap. Sätt till äggulan och vispa tills allt är väl blandat.
- Blanda ihop de torra ingredienserna och blanda snabbt till en smulig deg.
- Forma med väl mjölade händer stänger (ca 2 cm i diameter) av degen på en plåt med bakplåtspapper. Lämna gott om utrymme mellan stängerna för degen att breda ut sig. Degen räcker till 4-6 stänger totalt.
- Baka kakorna i 175°C ugn i 15-20 minuter. Var försiktig så att du inte bränner stängerna.
- Skär stängerna i bitar medan de är varma. Du kan skära antingen raka eller lätt lutande bitar.
- Låt svalna helt innan servering så bryts de inte. Förvara i burk med lock.
Jag gjorde Wilhelmina-kexen idag, riktigt goda, lätt att göra, tack för ett bra recept.Durramjöl är det bästa🎂🧁
Vad kan man ersätta äggulan med? Ska jag bara lämna bort den?
Det fungerade och blev smakrikt.
De lyckades bra och blev riktigt goda och svällde ut så att de fyllde hela plåten. Men det gick lätt att skära ut snedställda, vackra Wilhelmina-kex, en hel plåt full med delikatesser! Rekommenderas varmt!
Jag skulle gärna vilja göra dom här, men ingredienserna är oklara för mig.
Kan någon förklara i detaljer snälla?
Tack så mycket
Hej, Gabe,
Du kan byta språk i det övre högra hörnet 🙂 Här är en länk till det engelska receptet.
Ett riktigt läckert recept 😋 och det fungerar bra utan äggula.
Ett riktigt bra recept. Jag har gjort det ofta. För bara ett tag sedan gjorde jag dessa, den här gången med fullkorns sorghum-mjöl, eftersom jag hade slut på sorghum-mjölmix. Förresten, fullkornsvetet gjorde riktigt läckra kakor också. Värt ett försök
Hej Helena,
Tack för din fina feedback! Wilhelmiinas kakor är bara så goda 🙂 Tack också för tipset!