Första sidan » Glutenfria recept » Söta bakverk » Glutenfria macadamiakakor med vit choklad

Glutenfria kakor med vit choklad och macadamia

Glutenfria kakor med vit choklad och macadamia

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
5.0 från 1 röst
Tillagningstid

8

minuter

Amerikanska glutenfria macadamiakakor med vit choklad är mjuka kakor som är knapriga bara i kanterna. Att göra degen är väldigt enkelt och de största misslyckandena inträffar när gräddningstiden är för lång. Det är värt att ställa klockan på sex minuter och sitta framför ugnen de sista minuterna!

Ingredienser

  • 2 dl Viljatuote Glutenfri Mjölmix för Bullar

  • 1 dl florsocker

  • 0,5 dl farinsocker

  • 0,5 tsk bakpulver

  • 0,5 tsk salt

  • 1 ägg

  • 1 tsk vaniljextrakt

  • 100 g smält smör

  • av. 50 g macadamianötter i bitar

  • 0,8 dl vita chokladchips (kolla glutenfritt!)

Beredning

  • Vi rekommenderar att blanda degen med en degkrok. Blanda sockret och det mjukade smöret. Tillsätt ägg och vaniljextrakt och blanda tills det är slätt. Mät upp de torra ingredienserna och blanda igen tills det är slätt.
  • Hacka macadamianötterna i lagom stora bitar. Lämna även den vita chokladen i ganska stora bitar om du inte använder bitar. Tillsätt nötterna och den vita chokladen. Rotera till exempel med en pil för att göra det jämnt. Degen ska fortfarande vara mjuk och svår att arbeta till kakor.
  • Använd till exempel en glassskopa för att ta upp bollar ungefär som en pingisboll på bakplåtspapper och ställ in i kylen för att svalna några timmar. Har du inte så mycket plats i kylen kan du även ställa bunken i kylen och bara ta ut degbollarna innan gräddningen. (Degen kan även förvaras längre i kylen.)
  • Värm ugnen till 180 grader. Kom ihåg att lämna gott om plats för spridning! Du kan baka 9 kakor i en baksession. Kulorna behöver inte vara runda, men med runda bollar får du platta kakor. Grädda i övre delen av ugnen i 8-12 minuter, med vår ugn är 9 minuter lagom.
  • Kakorna är fortfarande väldigt mjuka när de kommer ut ur ugnen så låt dem svalna en stund innan du tar bort dem från plåten eller lyft försiktigt upp dem med en bred spatel på ett galler för att svalna. Glutenfria macadamiakakor med vit choklad kan förvaras i en lufttät burk på köksnivå i upp till fem dagar. Om du inte kan vänta med att äta!

Tips

  • Efter att ha svalnat i kylen och sked in degen i degbollarna kan du lägga bollarna i frysen också. När spudsarna har stelnat, överför dem till en fryspåse. Många tror att kakorna blir mer saftiga på det här sättet, men vi har inte märkt någon nämnvärd skillnad. Praktiskt nödtillbehör för gäster! Lägg till några minuter till gräddningstiden!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.