Hemsidan " Glutenfria recept " Söta bakverk " Glutenfria matchamuffins
Glutenfria matchamuffins
Publicerad på
Glutenfria matchamuffins
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
st
st
Ingredienser
4 dl glutenfri sorghum-mjölblandning
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1-2 msk matchapulver (efter smak)
0,5 dl Rapsolja
1 ägg
1,5 dl glutenfri havredryck
- Ladda ner från
2,5 dl vispgrädde eller grönsaksbuljong
125 g mascarpone
1 tsk vaniljsocker
- För dekoration
färska jordgubbar
Beredning
- Lägg de torra ingredienserna i en skål och blanda.
- Tillsätt olja, havregryn och ägg. Rör om.
- Häll smeten i muffinsformarna.
- Grädda i 200°C i medelvarm ugn i ca 20 minuter. Låt muffinsen svalna innan du dekorerar dem.
- Vispa mascarpone och vispgrädde till ett hårt skum.
- Använd en sked eller spritspåse för att fördela moussen över muffinsen. Garnera med färska jordgubbar.