Hemsidan " Glutenfria recept " Söta bakverk " Glutenfria matchamuffins

Glutenfria matchamuffins

Glutenfria matchamuffins

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

st

Ingredienser

  • 4 dl glutenfri sorghum-mjölblandning

  • 2 dl socker

  • 2 tsk bakpulver

  • 2 tsk vaniljsocker

  • 1-2 msk matchapulver (efter smak)

  • 0,5 dl Rapsolja

  • 1 ägg

  • 1,5 dl glutenfri havredryck

  • Ladda ner från
  • 2,5 dl vispgrädde eller grönsaksbuljong

  • 125 g mascarpone

  • 1 tsk vaniljsocker

  • För dekoration
  • färska jordgubbar

Beredning

  • Lägg de torra ingredienserna i en skål och blanda.
  • Tillsätt olja, havregryn och ägg. Rör om.
  • Häll smeten i muffinsformarna.
  • Grädda i 200°C i medelvarm ugn i ca 20 minuter. Låt muffinsen svalna innan du dekorerar dem.
  • Vispa mascarpone och vispgrädde till ett hårt skum.
  • Använd en sked eller spritspåse för att fördela moussen över muffinsen. Garnera med färska jordgubbar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.