Första sidan » Glutenfria recept » Söta bakverk » Glutenfri Unelmantorttu
Glutenfri Drömtårta
Publicerad på
Glutenfri Drömtårta
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
20
bitarTillagningstid
8
minuterGlutenfri Unelmantorttu är gjord av bovetemjöl från Virtasalmis Spannmålsprodukt. Prova det och du kommer också att bli kär i denna läckra tårta.
Ingredienser
- Botten
2 dl socker
4 ägg
2 äggvita
1 dl Virtasalmi spannmålsprodukts glutenfria fina bovetemjöl
0,5 dl kakaopulver
(1 tsk bakpulver)
- Fyllning
2,5 dl strösocker
0,25 tsk salt
150 g (mjölkfritt) margarin
2 äggulor
2 tsk vaniljsocker
Beredning
- Botten
- Vispa ägg, äggvita och socker.
- Tillsätt bovetemjöl, (bakpulver) och kakao genom en sil.
- Häll upp degen på smord bakplåtspapper och grädda i 200 graders ugn i 8–10 minuter.
- Vänd tartplåten på smörat och sockrat bakplåtspapper och låt det svalna.
- Fyllning
- Vispa ingredienserna till fyllningen och fördela fyllningen på tårtplattan.
- Rulla arket till en rulle eller skär arket på mitten och lägg bitarna ovanpå varandra.
- Dela i portioner.
- Förvara den glutenfria drömtärtan svalt.